Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Святкування Дня народження Української бібліотечної асоціації онлайн



1 лютого 2021 року Українська бібліотечна асоціація відсвяткувала своє 26-ліття! Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка долучилася до святкування: директор бібліотеки Бабій Л. В., голова регіонального відділення УБА Горбань Г.В., заступники директора Жирик Л. І., Федик Л.В., бібліотекарка Цюпа М. Р. взяли участь в онлайн заходах. До святкування приєдналися друзі, партнери, однодумці, шанувальники бібліотек України, а це – понад 200 людей з різних куточків України. Гаслом події було «День народження! У тебе! У мене! У нас!».

Розпочалося онлайн дійство з ранкової кави з президентами і членами Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація. З вітальним словом виступили діюча президентка Оксана Бруй та виконавчий директор Ярослава Сошинська, яка й передала слово колишнім президентам, які започатковували діяльність організації в 1995 році. А це - Валентина Степанівна Пашкова, яка відзначила, що УБА - це організація, яка розправила їй крила. Пані Валентина говорила про піраміду потреб - самовираження і приналежність, про мотивацію та спонуки вступу до УБА. Ірина Олександрівна Шевченко зазначила, що Українська бібліотечна асоціація - це засіб для згуртування усіх, хто любить книжку. Колишня членкиня Президії УБА Віра Вікторівна Загуменна відзначила можливості розвитку громадської організації в майбутньому.

Тетяна Іванівна Богуш, завідувачка науково-методичного відділу Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, яка нині очолює секцію Президії УБА бібліотечної адвокації, говорила про діалог з владою щодо збереження бібліотечних закладів та любов до професії. А членкиня Президії УБА Лариса Анатоліївна Лугова передала учасникам аромат львівської кави і поділилася планами щодо бібліотечного форуму-2021.

Серед гостей були: заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, яка наголосила на важливій ролі бібліотек як цифрових хабів у Всеукраїнському проєкті «Дія. Цифрова освіта»; Ігор Степурін, який відмітив вагоме значення співпраці бібліотек з видавництвами та видавцями, про партнерство, доступність бібліотек. Представник Huaweі Україна А. Севастюк підняла питання про об'єднання зусиль у вирішенні нагальних проблем бібліотечної справи та про місце сучасної бібліотеки в цифровому суспільстві.

Хоча це і було святкування, але не могли не говорити про проблеми, які сьогодні виникають - закриття бібліотек, слабке технічне забезпечення,  недостатнє поповнення бібліотечних фондів періодикою та сучасною книгою.     Очільниця УБА Оксана Бруй зачитала Заяву ВГО «Українська бібліотечна асоціація» «Впровадження та застосування інформаційних систем у бібліотеках», де йдеться про необхідність комп'ютеризації та інтернетизації бібліотечних закладів, оснащення їх спеціальними інформаційними системами (програмне забезпечення), які підтримують сучасні міжнародні стандарти.

Після невеличкої перерви відбулася Квест-презентація сервісів на порталі ВГО Українська бібліотечна асоціація, яку провела Вікторія Польова, адміністративна координаторка Виконавчого офісу. Далі - захоплюючий Майстер-клас «5 дієвих інструментів для інтерактиву в онлайні» від Ж. Ільїної, Молодого бібліотекаря року 2020.

Ввечері пройшла вечірка від Бібліотеки року 2020 «Zoom-Boom-Book».

Світлини

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка