Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Англомовний дискусійний клуб з наукової фантастики



31 січня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося засідання англомовного дискусійного клубу з наукової фантастики. Учасники клубу читали першу частину твору з жанру фантастики «Прискорюючись» Чарльза Девіда Джорджа Штросса – британського письменника-фантаста, автора довгої і короткої жанрової прози, відзначеної низкою профільних нагород і регулярно згадуваної в списках номінантів на різноманітні галузеві премії.

Роман «Прискорючись» є одним із найуспішніших творів Ч. Штросса. Оригінальна назва «Accelerando», виданий був в 2005 році, а вже в 2006 роман було номіновано на 5 премій. Книга розповідає про життя проблемної родини в часи кардинальних технологічних змін, які радикально міняють вигляд людського суспільства і його життя в часи технологічної синґулярності та після неї, перетворюючи їх таким чином на постлюдей - наступну еволюційну ланку Homo sapiens.

Учасники засідання обговорили наступні проблеми сучасного соціуму:

- питання ідентичності особистості: хто ми є в суспільстві;

- питання розвитку новітніх технологій та моралі;

- про тотальний комп'ютерний контроль;

- про соціальний добробут та ін.

Модератор клубу, волонтер бібліотеки Михайло Сенютович подав цікаві факти про автора та про його твори. Наприклад, особливістю маркетинґу обговореного роману стало те, що він водночас був видрукуваний книгою і відкритий у вільному доступі у мережі Інтернет.

Запрошуємо всіх, хто любить читати і хоче вдосконалити свої розмовні навички англійської приєднуватися до наших обговорень по неділях о 12 год! Слідкуйте за нашою сторінкою в соціальній мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка