Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь бібліотеки в трансляції церемонії інавгурації Президента США



20 січня 2021 року працівники та постійні відвідувачі інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь в онлайн трансляції інавгурації Джо Байдена як 46-го президента США, яка була організована телеканалом суспільного мовлення UA: ПЕРШИЙ спільно з Посольством США в Україні та Американським домом.

Як і більшість його попередників за останні 200 років, Джо Байден склав присягу у будівлі Капітолію. Разом з Президентом  присягу склала Камала Гарріс - перша жінка віце-президент в історії США.

Інавгурація почалася з молитви. В своїй промові новообраний президент наголосив на основних завданнях, які стоять перед ним в ці непрості для Америки часи, а це - об'єднати народ. Байден закликав вшанувати хвилиною мовчання пам'ять людей, які загинули від коронавірусу. В кінці промови президент пообіцяв захищати Америку і написати нову історію Штатів. «Господь, благослови Америку і благослови американські війська», - фінальний акорд промови Байдена.

З музичними номерами виступили Леді Ґаґа, яка виконала гімн США та Дженіфер Лопес. Традиційно на інавгурації президентів, обраних від Демократичної партії, виступає поет і цьогоріч це була молода поетка Аманда Горман, яка стала наймолодшою поетесою поміж тих поетів, які виступали на інавгурації президентів США. У своєму вірші вона закликала до «єдності та згуртованості».

Від України на інавгурації Байдена був присутній посол України в США Володимир Єльченко. Традиційно, на інавгурацію президентів США не запрошують іноземних лідерів, держави світу представляють їхні посли у Вашингтоні.

Цікавими були рефлексії разом із запрошеними українськими та американськими експертами, які обговорили виборчу систему США, саму церемонію інавгурації та погляди на цей процес з точки зору України

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка