Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Рефлексії про майбутнє через читання книги



27 грудня 2020 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася чергова зустріч в англомовному клубі читання. Цього разу читали і обговорювали перший розділ книги «Homo Deus: За лаштунками майбутнього» – книги ізраїльського письменника Ювала Ноєма Харарі, професора єврейського університету в Єрусалимі. Книгу вперше опубліковано на івриті 2015 року у видавництві «Dvir publishing», в 2017 році вона з’явилася в перекладі англійською мовою в США.

Розпочалася розмова з представлення автора. Модератор клубу Михайло Сенютович розповів цікаві факти про самого автора та його книги. У своїй книзі Харарі розповідає про хід історії, описуючи події та індивідуальний людський досвід, а також етичні проблеми у відношенні до його історичного огляду. «Homo Deus» глибоко вивчає питання здібностей, набутих людьми (Homo sapiens) впродовж усього свого існування, а також його еволюції як домінантного виду в світі. Книга намагається відтворити образ майбутнього.

Обговорювалося багато філософських питань, таких як людський досвід, індивідуалізм, людські емоції й свідомість. В книзі описані сучасні можливості й здобутки людства.

Учасники визначили головну тему твору - вивчити можливості майбутнього Homo sapiens. Згідно прочитаного, виявляється, що впродовж ХХІ століття людство, ймовірно, зробить значну спробу здобути щастя, безсмертя та силу. У книзі Харарі відкрито міркує про різні способи реалізації цієї амбіції в майбутньому, спираючись на минуле та сьогодення.

Засідання клубу відбувалося у святковий час, тому учасники клубу намагалися виглядати святково, прикрасивши ялинку вдома і зодягнувшися в святковий одяг (хоча ми й були в онлайн форматі)!

Зі святами вас усіх! І запрошуємо до дискусій та рефлексій в наших онлайн клубах по неділях! І пам'ятаймо, що читання - це чудовий спосіб для проведення вільного часу і для саморозвитку! А читання англійською - особливо!

Світлини

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка