Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн-інтерв’ю з Дональдом Девісом



20 грудня 2020 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка, інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Л. Жирик та М. Цюпа разом з відвідувачами центру взяли участь в онлайн-події – інтерв’ю з американським науковцем Дональдом Девісом, яке організовано та проведено волонтером бібліотеки Маркіяном Тхором.

Свого часу, як дослідник програми Фулбрайта, науковець перебував в місті Івано-Франківську і неодноразово проводив презентації та дискусії в клубі розмовної англійської мови

Дональд Девіс (США) - професор та доктор наук з соціології, дворазовий стипендіат Програми Фулбрайта, магістр соціальної екології, магістр психології, бакалавр наук в галузі філософії та релігії, бакалавр мистецтв. Зараз проживає в Пакистані. Під час спілкування Дональд Девіс торкнувся таких тем, як культура, освіта та життя загалом у Пакистані, Румунії, Україні, США та Тунісі, - тих країн, де проживав довгий час. Також обговорювали дослідження Дональда, а саме порівняльну характеристику гір Аппалачі та Карпати, проблему вирощування та використання дерев каштанів тощо.

В розповіді-інтерв'ю Дональд Девіс багато говорив про своє перебування в Україні. Як результат - тут написано багато академічних праць про гори, дослідження гір Карпат: у чому подібність та культурні відмінності між горами Аппалачі та Карпати; про етнічні меншини, які там проживають; про цікаві факти з життя населення цих двох великих територій.

Деякий час науковець жив у Румунії, тому розповів про різницю між українськими та румунськими Карпатами.

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка