Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь бібліотеки в онлайн заході до Міжнародного дня боротьби з корупцією



9 грудня 2020 року в Міжнародний день боротьби з корупцією Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка (Л. Жирик, заступник директора, керівник проєкту «Вікно в Америку») взяла участь в онлайн події «Молодь без корупції» («Young and Uncorrupt»). Подія організована Американським домом, USAID_ВзаємоДія та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Спікери та учасники заходу говорили про розвиток громадянського суспільства та протидії корупції. Спікери з України, Вірменії, Чорногорії, Молдови ділилися успішними кейсами про молодіжну ініціативність, добропорядність й активність.

Українські спікери Лідія Фесенко та Іван Ніколєнко говорили про академічну корупцію та хабарництво в Україні: Лідія - про Київський національний університет ім. Тараса Шевченка («Порочне коло корупції»), Іван - про Київську політехніку («Студенти проти корупції та неефективності»). Давід Петросян (Вірменія), представник студентської ініціативи ReStart обговорив ситуацію боротьби з корупцією у Вірменії. Молдову представляла Влада Шімон, школярка 11 класу, яка є волонтеркою в антикорупційному центрі, бере активну участь в літніх школах, конкурсах, комунікаційних майданчиках, антикорупційних кампаніях. Райко Головіч (Чорногорія) говорив про плагіат, хабарництво, зловживання службовим становищем, хабарі лікарям, фабрики дипломів, що притаманне його країні. Він вважає, що головною проблемою корупції у Чорногорії є відсутність прозорості.

А ще було багато інтерактиву і призів! Учасники заходу відповідали на запитання «корупційного» квізу в прямому ефірі і визначені переможці отримали призи від організаторів події.

Секретним модератором онлайн заходу був Майкл Щур (Роман Вінтонів) - український тележурналіст, актор, сценарист, музикант.

Cвітлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка