Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь бібліотеки у віртуальному заході Державного департаменту США



4 грудня 2020 року інформаційний ресурсний центр «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка – працівники разом з відвідувачами, приєдналися до віртуального заходу Державного департаменту США. Це була онлайн зустріч з Сергієм Летучим, «Золотої зірки» Програми міжнародних відвідувачів-лідерів (IVLP), івент-менеджера Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки, організатора, музиканта та громадського діяча з маленького міста на сході України Старобільська. Захід був приурочений вшануванню 30-ї річниці з дати прийняття «Закону про американців з обмеженими можливостями». А ще світова спільнота 3 грудня відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

Спікерами з американської сторони були: Джон Крайгер, виконавчий директор «Ворлд Денвер»; Енн Граймс, представниця Держдепартаменту США; Шеннон Пейн, член команди «Ворлд Денвер», які розповіли про саму Програму IVLP, її мету та цілі, адже за час дії програми було охоплено понад 800 міжнародних відвідувачів зі 120 країн.

Сергій Летучий ділився результатами своєї роботи після участі в даній програмі. За його допомогою було встановлено 5 пандусів. «Caring Bridge» - започаткований Сергієм міжнародній проєкт. Він створив Gоod Silent Party - бібліотечний захід для людей, де можна слухати і танцювати при цьому тихо (в навушниках). За 3 роки майже 40 міст прийняли в ньому участь. Також Сергій поділився своєю діяльністю як радник з питань інклюзійності адміністрації міста Старобільськ, менеджера заходів в Луганській обласній бібліотеці.

Він є співзасновником дуету, який гастролює по Україні. Більш активно почав займатись громадською діяльністю в 2013 році під час Революції гідности. В Україні багато стереотипів, схід та захід розділяли, а дует намагався донести до громадськості, що насправді відбувається на заході, що там живуть такі ж самі люди. На концертах вони піднімали теми інклюзії, рівності.

Завдяки проєкту «Тиха вечірка» обласна бібліотека стала культурним центром в Старобільську. Вже на третій вечірці були встановлені сабвуфери, прилади, коли звуку не чути, але є вібрації, і нечуючі люди можуть танцювати під ці вібрації. Такі вечірки відбулися в 42 українських бібліотеках. Проєкт «Тиха вечірка» є авторським проєктом без аналогів у світі. Його унікальність в тому, що за допомогою радіо та соціальних мереж піднімаються різні соціальні теми.

Другою частиною заходу була сесія «Q&A: Запитання - відповіді». Учасники події з України та США задавали запитання, коментували Сергієву розповідь, захоплюючись його силою духу, вмінням приймати виклики та бажанням змін в своїй спільноті та країні.

Світлини

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка