Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дискусія в англомовному клубі читання



29 листопада 2020 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося англомовне онлайн засідання клубу читання/Reading Club, на якому проходило обговорення найвідомішого твору Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц». Модератором заходу був Михайло Сенютович, волонтер та активний читач бібліотеки.

Розпочалося засідання з ознайомлення з біографією автора, історією написання «Маленького принца» та рефлексіями над філософськими елементами повісті. Учасники дискусії щодо цієї поетичної казки говорили про мужність і просту мудрість дитячої душі, такі важливі «недитячі» поняття, як життя і смерть, любов і відповідальність, дружба і вірність. Основною думкою обговорення було те, що однією з ключових філософських тем казки є буття, яке ділиться на реальне буття (існування) та ідеальне буття (сутність). Реальне буття тимчасове, минуще, а ідеальне - вічне, незмінне. Сенс людського життя полягає в тому, щоб осягнути, максимально наблизитися до сутності.

Образ Маленького принца одночасно і глибоко автобіографічний, і ніби відсторонений від дорослого автора-льотчика. Маленька книжка, що написана  незадовго до загибелі Екзюпері, зовсім не схожа на інші книжки-казки. Малюнки до книги виконані самим автором, й не менш славні, ніж сама книга. Важливо, що це не просто ілюстрації, а органічна частина твору в цілому: сам автор і герої казки весь час посилаються на малюнки і навіть сперечаються про них.

Сам Сент-Екзюпері так описав свій твір: «Ось моя таємниця. Вона дуже проста: лише серце добре бачить. Найголовнішого не побачиш очима».

А ще, ми часто у розмові використовуємо фрази, які стали загальновживаними, і часто не задумуємося, шо вони - з книги-казки «Маленький принц». Ось деякі з них: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили...», «У кожної людини свої зірки», «Сміх, як джерело в пустелі».

Маленький принц - це символ людини-мандрівника у Всесвіті, що шукає прихований сенс речей і власного життя. Це не просто казка-притча у традиційному вигляді, а модернізований, пристосований до проблем нашого часу її варіант, що містить безліч деталей, натяків, образів, взятих з реалій XX століття.

         Приєднуйтеся до наших недільних засідань о 12 год! Ви не тільки вдосконалите свої розмовні знання з англійської мови, але й довідаєтеся багато нового та цікавого, розширите коло друзів і оціните користь і задоволення від читання! Слідкуйте за нашими анонсами на сторінці у фейсбуці: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

  

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка