Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Фокусна подія з Маркусем Бекедалем (Німеччина): «Етика алгоритмів: справедлива чи дискримінаційна?»



В останній день роботи офлайн-виставки «Data CTRL Centre» в Центрі сучасного мистецтва М17 (м. Київ) відбулася фокусна подія, де гостем онлайн-дискусії в рамках програми проєкту був Маркус Бекедаль, один з співзасновників фестивалю re:publica та засновник netzpolitik.org, найважливішої платформи Німеччини з питань захисту цифрових свобод. Подія відбулася в рамках паралельної програми виставки Data CTRL Centre, що реалізується Goethe-Institut Ukraine у партнерстві з Куншт і Tactical Tech.

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка (Жирик Л. І., керівник проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні) взяла участь в дискусії, яка велася німецькою та англійською мовами.

В розмові з модератором події - Кирилом Бескоровайним, співкуратором виставки Data Ctrl Centre, велася розмова про те, наскільки поняття «етика» та «алгоритми» є взаємовиключними. Чи будуть алгоритми у майбутньому ставати основою для прийняття економічних та політичних рішень? Та чи збільшить це вже існуючу соціальну нерівність, або все ж таки, допоможе зробити наш світ більш справедливим?

Ця тема є надзвичайно цікавою та актуальною. Учасники дискусії долучались з питаннями та коментарями в чаті.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка