Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Англомовний дискусійний клуб: перегляд фільму+дискусія



22 листопада 2020 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся онлайн дискусійний англомовний клуб, на якому учасники обговорювали документальний фільм «Хто є Америка?» («Who Is America?»). Модерував засідання клубу волонтер центру Олександр Савчин. Відвідувачі онлайнового заходу подивилися першу частину серіалу і в неділю вели активну дискусію щодо побаченого.

«Хто є Америка?» - американський політико-сатиричний телесеріал, створений Сашею Бароном Коеном, прем'єра якого відбулася 15 липня 2018 року на Showtime. У серіалі Барон Коен грає в образі різних персонажів, також він є виконавчим продюсером. Ідеєю серіалу було дослідження різних людей, від популярних до невідомих, пов'язаних з політичною і культурною сферою, які популяризують  унікальний американський народ.

Саша Барон Коен зображує різних персонажів: Біллі Уейн Раддік, доктор філософії, ультраправий конспіролог і самопроголошений цивільний журналіст, який публікує свої розслідування на сайті TRUTHBRARY.org (від англ. truth «правда» і library «бібліотека»); доктор Нира Каїн Н'Дегочелло, який читає лекції з гендерних досліджень в Рід-коледж і ліберально демократичний активіст, який хоче усунути розбіжності між консерваторами і лібералами в Америці; Рік Шерман, колишній в'язень, художник, недавно випущений після 20 років перебування у в'язниці, який використовує екскременти в своїй творчості; Ерран Морад, ізраїльський експерт по боротьбі з тероризмом, полковник ізраїльських військових сил і колишній агент Моссад, який вважає, що план Національної стрілецької асоціації з озброєння шкільних вчителів недостатньо хороший для скорочення збройного насильства і пропонує нову програму «Діти-захисники», в якій пропонує озброїти дітей у віці від 3 до 16 років.

Учасники дискусії обговорили кожний окремий випадок, як він впливає на розвиток американського суспільства, проводили паралелі з українським соціумом. Розмірковували над поняттям толерантності: сьогодні американці готові толерувати багато речей (практично все!), що є незвичним в нашій українській культурі та в нашому світосприйнятті. Окремо обговорили питання прийняття закону щодо права носіння і використання зброї, як це діє в американському суспільстві і до чого може призвести у нас. Також говорили про цінність грошей в житті людини, про контроль над емоціями, про ліберальні ідеї та консерватизм.

Це була суперечлива, але цікава, пізнавальна дискусія! Приєднуйтесь до нас по неділях, якщо бажаєте вдосконалити свої розмовні навички та довідатися багато нового та цікавого про США, американський спосіб життя, цінності, культуру. Слідкуйте за нашими анонсами на сторінці у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Cвітлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка