Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн виставка-розпаковка «Резиденція Нормально»



16 листопада 2020 року відбувалася онлайн-виставка художників із особливостями, що стали учасниками програми «Інклюзія у культурі», започаткованої Goethe-Institut Ukraine у співпраці з Touchdown21 та The Naked Room за фінансування Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка відвідала онлайн виставку (Жирик Л. І., заступник директора) і захоплено слідкувала за розпаковкою виставки і спілкуванням українських та німецьких художників. Це було надзвичайно щемливо, часом не легко, але з захопленням!

Учасниками проєкту стали художники майстерень Ateliernormalno «ательєнормально» (Київ) та Künstlerhaus KAT18 (Кельн): Лена Софі Біт (DE), Камілло Греве (DE), Євген Голубенцев (UA), Себастьян Язура (DE), Сюзанна Кюмпель (DE), Катя Лібкінд (UA), Ютта Пестгес (DE), Валентин Радченко (UA), Ніко Рендель (DE), Анна Росса (DE), Анна Сапон (UA), Валерія Тарасенко (UA), Стас Туріна (UA), Риба Вернер (UA).

Протягом 10-тижневої резиденції митці здійснювали подорожі улюбленими місцями, говорили про речі, які їх дивують, цікавлять або бентежать, обмінювались набутим досвідом, спогадами та мріями. Результатами цих бесід стало створення нових мистецьких творів, які були представлені публіці під час онлайн-події. «Для нас це - і продовження нашого навчання, і можливість ще глибше зануритися у світосприйняття наших митців. Дуже цікаво і не завжди легко», - коментує художниця та асистентка «ательєнормально» Риба Вернер, кажучи про важливість резиденції.

Під час заходу відбувалися інтерв'ю з учасниками, де запитанням було «Що ти любиш малювати?». Відповіді були надзвичайно цікавими і неординарними: «Пам'ятники знаменитостям, артистам, солдатам. Пам'ятники маленьким дітям - вони гостювали на землі. Люблю малювати природу - небо, хмаринки, хмари. Дерева, квіти, рослини. Малюю тварин, риб та метеликів. Малюю портрети друзів, малюю Ісуса, малюю Марію Магдалену, Миколу Чудотворця, мощі Ісуса. Люблю малювати в майстерні з Лерєю».

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка