Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дискусія «Приватність в епоху тотального стеження»



16 листопада 2020 року відбулася онлайн дискусія «Приватність в епоху тотального стеження», яка проходила в рамках паралельної програми виставки Data CTRL Centre, що реалізується Goethe-Institut Ukraine у партнерстві з Куншт і Tactical Tech. Івано-Франківську ОУНБ ім. І. Франка на заході представляла Жирик Л. І., заступник директора.

Під час дискусії експерти обговорювали ризики для прав людини, що виникають у зв'язку з державним та приватним масовим стеженням; яким чином сучасні технології використовуються для цензури та втручання в демократичні процеси. Окрему увагу експерти звернули на застосування технологій стеження для протидії пандемії Covid-19, зокрема, чи відповідають впроваджені заходи стандартам прав людини та якими можуть бути наслідки для приватності громадян.

Модераторкою події була Віта Володовська - керівниця юридичного напрямку Лабораторії цифрової безпеки - української громадської організації, що допомагає журналістам, громадським активістам та правозахисникам вирішувати проблеми цифрової безпеки, а також сприяє реалізації прав людини в Інтернеті через вплив на державну політику у сфері цифрових прав.

Спікерами на дискусії були представники Білорусі та Росії. Алєксєй Козлюк (Білорусь) - правозахисник, юрист, дослідник. Учасник команди Human Constanta та програмний директор Фонду «Масові комунікації». Автор аналітичних та освітніх заходів у галузі доступу до інформації державного сектора, свободи інформації онлайн, приватності та захисту персональних даних. Галіна Арапова (Росія) - експертка з медійного права, працює в галузі свободи думки та інформації, а також підвищення стандартів свободи вираження думки в Росії. Вона - практикуючий медіаюрист, має великий досвід та судову практику захисту видань та журналістів в російських судах, а також в Європейському суді з прав людини. Експерт в галузі інформаційного права, проводить тренінги для практикуючих журналістів, адвокатів, юристів та суддів як в Росії, так і в країнах СНД та Східної Європи.

Cвітлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка