Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Засідання англомовного дискусійного клубу з медійної грамотності



8 листопада 2020 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» відбулося онлайн засідання англомовного дискусійного клубу з медійної грамотності. Учасники дискусії переглянули американський документальний фільм, драму «Соціальна дилема», і впродовж двох годин обговорювали тему ролі соціальних мереж в житті людей сучасного суспільства разом з модератором, волонтером клубу Олександром Савчином.

«Соціальна дилема» - американський документальний фільм 2020 року режисера Джеффа Орловського за сценарієм Джефа Орловського, Девіса Кумбі та Вікі Кертіса, і прем'єра якого відбулася на кінофестивалі в Санденсі, а 9 вересня 2020 року фільм вийшов на Netflix.

Стрічка досліджує зростання ролі соціальних медіа та шкоду, яку вони заподіюють суспільству, зосереджуючи увагу на експлуатації своїх користувачів для отримання фінансової вигоди через видобуток даних; мова йде про те, як дизайн соціальних медіа виховує залежності, його використання в політиці, його вплив на психічне здоров'я (включаючи психічне здоров'я підлітків та зростання рівня самогубств підлітків), та його роль у розповсюдженні теорій змови, таких як Pizzagate, та надання допомоги таким групам людей. Говориться про те, як може працювати алгоритм соціальних медіа на основі штучного інтелекту.

Учасники дискусії говорили про маніпуляції, фейкові пости, необхідність логічного та критичного мислення, освіту, залежності від соціальних медіа. Основною думкою було те, що проблемою є не технології, а суспільство, технологія сама по собі - вигідна. Цікавими були рефлексії щодо того, чому фільм автори назвали «Соціальна дилема».

Зустріч відбувалася на платформі мережі Facebook. Приєднуйтесь до наших дискусій по неділях о 12 год!

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка