Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Англомовний клуб читання – в міському парку ім. Т. Шевченка!



Оскільки бібліотека призупинила обслуговування читачів через епідемію коронавірусу в Україні, засідання клубів відбуваються онлайн, але живе спілкування неможливо замінити нічим. Тому учасники англомовного клубу читання, який діє в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка, вирішили зібратися в міському парку і провести живу зустріч, дотримуючись всіх карантинних вимог.

Впродовж двох тижнів учасники заходу читали оповідання Антона Чехова «Палата №6» в перекладі англійською мовою, і, зібравшись разом, обговорювали його сюжет. Це була гаряча дискусія як з точки зору літньої погоди, так і стосовно різних думок та поглядів.

Спочатку Михайло, модератор клубу розповів про Антона Чехова, російського драматурга та новеліста, який вважається одним із найбільших письменників короткої оповіді художньої літератури. Його найкращі новели поважають письменники та критики усього світу. Поряд з Генріком Ібсеном та Августом Стріндбергом, Чехова часто називають однією з трьох основних постатей у народженні раннього модернізму в театрі.

У сюжеті оповідання «Палата №6» герой Громов засуджує несправедливість, яку він усюди бачить, тоді як доктор Рагін наполягає на ігноруванні несправедливості та іншого зла; частково в результаті такого способу мислення він нехтує виправленням поганих умов психіатричної лікарні.

Іноді в нашому суспільстві ми маємо таку ж ситуацію: ми ігноруємо неправильні речі, що відбуваються в нашій громаді, залишаємось осторонь, але це є неприйнятним. Це - байдужість. Основна думка обговорення полягала в тому, що в суспільстві повинні бути позитивні зміни, і саме кожен з нас повинен реалізовувати їх особисто.

Приєднуйтесь до засідань нашого читацького клубу по неділях, читайте з нами та спілкуйтесь англійською мовою!

Дякуємо  Михайлу Сенютовичу, модератору засідань наших клубів за добре організоване засідання клубу та цікаву дискусію!

Коротка довідка про автора. А. П. Чехов - класик світової літератури. Лікар за фахом. Почесний академік Імператорської Академії наук з розряду красного письменства (190 - 1902). Один із найвідоміших драматургів світу. Його твори перекладені понад 100 мовами. Його п'єси, а зокрема «Чайка», «Три сестри» та «Вишневий сад», протягом понад 100 років ставляться в багатьох театрах світу.

За 25 років творчості Чехов створив понад 300 різноманітних творів (коротких гумористичних оповідань, серйозних повістей, п'єс), багато з яких стали класикою світової літератури. Особливої уваги зазнали «Степ», «Нецікава історія», «Дуель», «Палата № 6», «Оповідання невідомої людини», «Мужики» (1897), «Людина в футлярі» (1898), «У яру», «Дітвора», «Драма на полюванні»; із п'єс: «Іванов», «Чайка», «Дядя Ваня», «Три сестри», «Вишневий сад».

Письменник визнавав, що є українцем, вказав у переписі населення свою національність як «малорос».

 

Фото.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка