Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Семінар в рамках співпраці бібліотеки з Goethe-Institut в Україні



6-8 вересня 2019 року відбулася робоча зустріч партнерської мережі Goethe-Institut в Україні «Мова. Культура. Німеччина», яка проходила в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці. Івано-Франківську ОУНБ ім. І. Франка представляла бібліотекар відділу соціокультурної проектної діяльності Марина Цюпа.

Першого дня, після знайомства з діяльністю Сумської обласної бібліотеки, кожен із учасників семінару представив роботу своєї бібліотеки у форматі «печа-куча», а також потрапив на незабутню костюмовану екскурсію під керівництвом Анни Коршунової. Спілкування було цікавим і невимушеним, всі ділились враженнями та обговорювали питання, які виникають в робочому процесі.

          Другого дня ми побували на зустрічі з німецьким письменником Юргеном Баншерусом. Йшлося про те, як читають діти в Німеччині, навіщо читати, як правильно читати та де читати найкраще. Гість розповів про мільйон сімей, які не читають взагалі, про 20% дітей, які не розуміють змісту прочитаного, та про значні кошти, які щороку виділяються бібліотекам для популяризації читання.

          Далі пройшла церемонія нагородження переможців квесту, який відбувся за сприяння бібліотеки Goethe-Institut в Україні під час Київського книжкового Арсеналу. Згодом нам представили театральні технології при вивченні німецької мови (редуплікація тренінгу від Кірстін Шваб). Анна Журавльова поділилась інформацією щодо використання Actionbound (конструктора для квестів). В рамках семінару відвідали  проєкт франко-німецької пересувної бібліотеки «Колона Морріса».

          Третього дня ми робили собі на згадку еко-торбочки «Колона Морріса». І була ще одна екскурсія в бібліотеку, репозитарій СумДУ та музею грошей.

Світлини

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка