Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вивчаємо англійську: клуб для літніх людей



В травні 2019 року в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка розпочав діяти новий соціальний проект – клуб англійської мови для літніх людей. 8 людей віком 60+ розпочали курс вивчення англійської мови разом з волонтером центру, студенткою ІФНТУНГ Кароліною Мацюк.

   Літній вік - період, коли людині відкриваються нові можливості. А ще є час реалізувати все, що планували і на що не вистачало часу раніше. Обласна книгозбірня пропонує проекти, які допомагають людям похилого віку  розвиватись та вдосконалюватись. В рамках нового клубу вже відбулися два заняття, на яких люди познайомилися, вивчили англійський  алфавіт, слухають діалоги, спілкуються, згодом дивитимуться фільми та гратимуть у різноманітні ігри.

   Головними перевагами зрілого віку для вивчення іноземної мови є те, що доросла людина добре знає і інтуїтивно орієнтується в правилах граматики, людина в зрілому віці в меншій мірі обтяжена роботою, турботами про маленьких дітей, більше часу може присвятити саморозвитку та самовдосконаленню.  Такі люди більш дисципліновані, стримані і менш емоційні.  Людина в такому віці  може вивчати англійську мову для того, щоб допомогти зробити перші кроки в світ іноземних мов своїм онукам. А це - один з найсильніших стимулів.

     А ще мова - це зв'язок між людьми і, часто, - точка нашого дотику. Тому її треба розвивати, вдосконалювати, незважаючи на вік і стереотипи. І саме бібліотека як інформаційний центр громади, сприяє цьому і допомагає задовольнити її потреби.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка