Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

На зустріч з Галиною Петросаняк



14 березня 2019 р. в рамках проекту „Назустріч улюбленому письменнику”, одним із організаторів якого є обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка, відбулася зустріч з відомою поетесою та перекладачем Галиною Петросаняк.

Зустріч з Галиною Петросаняк є восьмим заходом проекту. Модератором свята була бібліотекар І категорії обласної бібліотеки ім. І. Франка Христина Шовкопляс.

89 переможців анкетування, присвяченого біографії та творчості перекладачки,  було запрошено провести вечір за філіжанкою кави у компанії літераторки. Загалом участь в анкетуванні, яке містило 10 запитань, взяло 627 осіб.

Захід відбувся у формі діалогу, тож кожен з присутніх мав можливість поставити запитання письменниці. А ще організатори заходу підготували для Галини Петросаняк презентацію з світлинами, які асоціюються зі Швейцарією, де зараз проживає літераторка, та з Україною, а п. Галина мала обрати, яка країна для неї є ріднішою і ближчою. Таким чином, вона поділилась цікавою інформацією про своє життя у Швейцарії, а також зазначила, що, завдяки соціальним мережам, не відчуває далеку відстань від України.

За умовами проекту всі переможці анкетування за творчістю Галини Петросаняк отримали подарунок - книгу авторки «Політ на повітряній кулі», яку видало видавництво «Лілея-НВ», з  її автографом.

На зустрічі присутнім були представлені три чудові світлини п. Галини, майстерно виконані членом обласного осередку Спілки фотохудожників України Дмитром Петриною. Письменниця на фото постала перед своїми шанувальниками у студії, а також в робочій атмосфері.

На святі були присутні організатори проекту - голова громадської організації „Поступовий гурт франківців", професор Сергій Адамович,  директор обласної бібліотеки ім. І.Франка Людмила Бабій, книговидавець Василь Іваночко, відомий художник Микола Якимечко, фотохудожник Ростислав Кондрат, історик Любов Соловка, письменниця Ольга Деркачова та інші відомі люди міста, яким авторка висловила щиру вдячність за організацію проекту та участь у ньому. Адже проект „Назустріч улюбленому письменнику" сприяє ближчому знайомству письменника з читачем, встановленню контакту між ними і є, безперечно, важливою подією в літературному житті Івано-Франківська.

Творча зустріч вже традиційно проходила в Першій сімейній ресторації Мулярових.

Світлини

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка