Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Нагородження переможців обласного літературного конкурсу



14 лютого 2019 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося нагородження переможців літературного конкурсу «Краща книжка Прикарпаття-2018».

Вже втретє в обласній бібліотеці ім. І. Франка відбулося вшанування   переможців конкурсу «Краща книжка Прикарпаття-2018», організованого Івано-Франківською обласною організацією НСПУ спільно з управлінням культури, національностей та релігій ОДА. Мета конкурсу є відзначення кращих авторів Прикарпаття за  їхні твори та популяризацію читання.

Модератор зустрічі директор обласної бібліотеки Людмила Бабій у своєму слові зазначила, що сьогодні - в Міжнародний день дарування книг - книгозбірня отримала щедрі подарунки від письменників та читачів - 86 видань, а також регіональний науково-методичний альманах  №32 «Краєзнавець Прикарпаття» за 2018 рік в кількості 20 примірників, який видає Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України. І, знаково, що саме в цей день відбувається нагородження  переможців щорічного обласного літературного конкурсу.

Голова обласної організації НСПУ Євген Баран розповів про хід і результати конкурсу  в  десяти номінаціях, а також про те, що завдяки заступнику голови обласної державної адміністрації Ярославу Паранюку лауреати отримають колекційну монету, випущену до 180-ліття українського письменника І. Нечуй-Левицького та видання старовинних поштівок про древній Галич.

Автори кращих книжок Прикарпаття 2018року отримали грамоти управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, які вручив його начальник Володимир Федорак.

Кращими книгами Прикарпаття 2018 року визнано:

1. «Жінка з одного вірша» Богдана Томенчука (номінація «Поезія»)

2. «Парк пригод» Василя Бабія (номінація «Історико-пригодницька література»)

3. «На високій полонині» Станіслава Вінценза у перекладі з польської Тараса Прохаська (номінація «Переклад»)

4. «Із книги відгуків та пропозицій: відгуки, рецензії, інтерв'ю та статті на тему літератури» Світлани Бреславської (номінація «Критика»)

5. «Той, що бачить вічність: документальна повість у новелах про фотомитця Василя Пилип'юка» Володимира Качкана (номінація «Документально-публіцистична література»)

6. «Вибране» Антона Морговського (номінація «Спадщина»)

7. «Художній дискурс Гуцульщини в українській літературі ХІХ-початку ХХ століття» Миколи Васильчука (номінація «Літературознавство»)

8. «Сценічне слово Благовісту. Антологія української релігійно-християнської драми ХХ-ХХІ століття» за упорядкуванням Степана Хороба  (номінація «Антологійне видання»)

9. «Місто двох республік і диктатури. Коломийські сцени Української революції» Івана Монолатія (номінація «Історико-краєзнавча література»)

10. «Шлях до астралу» Бориса Гуцуляка (номінація «Художньо-мистецьке видання»)

Про важливу подію  в літературному просторі Прикарпаття, говорили: голова обласної організації НСКУ Михайло Косило, заступник голови НСПУ, письменник, головний редактор часопису Всеукраїнського  літературно-художнього і громадсько-політичного «Перевал» Ярослав Ткачівський, а також  переможці обласного конкурсу:  академік, завідувач кафедри українознавства Івано-Франківського національного медичного університету Володимир Качкан, академік, професор кафедри політології    Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іван Монолатій, письменники Василь Бабій, Світлана Бреславська, кандидат філологічних наук, доцент кафедри філології Коломийського інституту Микола Васильчук, директор видавництва «Лілея-НВ» Василь Іваночко.

У відділі краєзнавчої літератури   розгорнута   виставка «Найкращі книги Прикарпаття-2018».

  Директор бібліотеки Людмила Бабій представила присутнім  бібліотечний анотований рекомендаційний путівник  «Події книжкового року 2018», підготовлений та виданий працівниками відділу абонементу, де висвітлена інформація про книжки, які здобули літературні відзнаки України і світу.

Світлини

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка