Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Круглий стіл з прав людини та інтеграції іноземних студентів в українське суспільство в обласній бібліотеці



11 грудня 2017 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка в рамках Всеукраїнського тижня права відбувся круглий стіл на тему «Роль і пріоритет прав людини та рівень їх дотримання в українському суспільстві, зокрема в Івано- Франківську». Захід організовано громадською організацією «Молодіжна організація «СТАН».

Круглий стіл відбувся в рамках проекту «Інтеркультурна лабораторія Івано-Франківська пам'яті посла Стівенса», що реалізується ГО «Молодіжна організація «СТАН» у партнерстві з ГО «EL&OL з підтримки іноземних студентів в Україні», за підтримки Міжнародної організації «Корпус Миру» та Меморіального фонду посла Дж. Крістофера Стівенса.

Учасниками події були Ісса Садіо Діалло - президент Африканської ради в Києві, Мухаммед Аббашер, голова комітету по громадським справам ГО «Африканська Рада в Україні», родом з Судану, учасник різноманітних правозахисних програм, організатор заходів щодо протидії ксенофобії та расизму, Драг, представник місії ОБСЄ, Кайл Логан, волонтер Корпусу Миру в Україні, представники патрульної поліції м. Івано-Франківська Олександра та Антон, викладач Національного технічного університету нафти і газу Ірина, яка безпосередньо працює з іноземними студентами, представники громадських організацій та активні громадяни та гості міста.

Бібліотеку на круглому столі представляли Жирик Л.І., заступник директора, Світлана Рябова та Руслана Шостак, бібліотекарі 1 категорії довідково-бібліографічного відділу, при якому діє Центр правової інформації.

Програма круглого столу була надзвичайно насиченою. Розглядалися питання збереження та дотримання прав як іноземних, так і українських студентів вищих навчальних закладів міста. Обговорювали питання міжкультурного діалогу, інтеграції іноземних студентів в українське суспільство.

Активну дискусію модерували Ольга Олейніченко та Олеся Архіпова.

Кожен учасник заходу отримав в подарунок посібник «Твої права: те, що ти маєш знати», який є своєрідною «швидкою юридичною допомогою» і створений, щоб дати короткий огляд законів, прав, обов'язків людей, які мешкають в Україні.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка