Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Волонтерство об'єднує світ!



7 грудня 2017 року в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся захід в рамках Волонтерського Фесту до Міжнародного дня волонтера, який щорічно відзначається 5 грудня. Учасниками заходу були американські та українські волонтери, які ділилися досвідом своєї волонтерської діяльності як в Україні, так і в Америці.

Серед запрошених були Добровольці Корпусу Миру. Кайл Логан зробив презентацію про історію Дня Волонтерів, про Корпус Миру як волонтерську організацію, про організацію STAN, де він зараз працює в Івано-Франківську та багато іншого. Томас і Джейкоб розповіли про свою волонтерську діяльність у Корпусі Миру та в Сполучених Штатах Америки взагалі.

         Потім присутні могли почути про український досвід активних волонтерів обласної бібліотеки. Це була Христина Винтонів, яка є волонтером в організації та проведенні  конференцій TEDx в Івано-Франківську, а також є волонтеркою в дитячому будинку-інтернаті Містечка милосердя Святого Миколая. Юрій Цібій розповів про свою велику волонтерську роботу в бібліотеці, де він є лідером багатьох мовних клубів, таких як німецького, французького, скандинавського та італійського. Маркіян Тхір є дуже активним волонтером клубу розмовної англійської мови в Центрі Window On America, організовував різні програми та заходи, такі як Найбільший урок англійської мови в світі, який подавався на Книгу рекордів Гіннеса, засідання клубів у форматі Speed English. Андрій Кудерський поділився своїм досвідомє волонтерства, адже вже понад 13 років він працює волонтером в різних організаціях.  В обласній бібліотеці він став організатором польського розмовного клубу, засідання якого відбуваються щонеділі і куди все більше людей приходять практикувати свою польську мову.

         Ми обговорили питання мотивації для волонтерської діяльності, переваги для волонтерів.

         Активним та постійним волонтерам бібліотеки були вручені Подяки та подарунки.

        Логотипом події стало гасло: Ви можете змінити ситуацію! Волонтерство - це вибір, зроблений вами, щоб допомогти своїй громаді!

         Ми щиро вдячні усім волонтерам за їхню чудову роботу!

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка