Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Міжнародний тиждень освіти



В інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка в рамках діяльності проекту “Мова. Культура. Німеччина” відбулися заходи в рамках відзначення Міжнародного тижня освіти.

           Міжнародний тиждень освіти - 2017  (International Education Week) цього року відзначається 13-17 листопада.  Це можливість відзначити переваги міжнародної освіти та обміну в усьому світі. Ця спільна ініціатива Державного департаменту США та Департаменту освіти США є частиною зусиль, спрямованих на сприяння програмам підготовки американців до глобального навколишнього середовища та залученню майбутніх лідерів з-за кордону для вивчення, вивчення та обміну досвідом.

            15 листопада в рамках проекту, спільного з Goethe-Institut в Україні "Мова. Культура. Німеччина", в рамках відзначення 2017/2018 українсько-німецького року мов та в рамках співпраці з навчальними закладами міста Івано-Франківська   відбувся інтерактивний урок для учнів 9-В (5-В) класу гімназії №2, які вивчають німецьку мову як другу іноземну. Темою уроку були казки братів Грімм. Учні пригадали казки братів Грімм, їхніх героїв, переглянули скриню казок братів Грімм. Важливим елементом уроку були голосні читання, де учні вголос читали казку "Бременські музиканти", а також подивилися німецький мультфільм з субтитрами. Після перегляду вони співали популярні пісні з цього мультфільму.  Це було активне вивчення німецької мови з використанням ресурсів проекту та технічних засобів.

            16 листопада в центрі "Вікно в Америку" пройшло засідання клубу розмовної англійської мови, модератором якого був волонтер Корпусу Миру в Україні Роберт Грувер. Вдосконалення мови відбувалося за допомогою гри  "Доказ" (Clue), популярної гри в Північній Америці, а для наших учасників - чудової нагоди вдосконалити свої розмовні навички англійської мови.

            Cluedo, або Clue в Північній Америці  - настільна гра детективного жанру, яка стала основою для однойменного фільму. Вперше її видала 1949 року у Великій Британії   компанія з Лідса «Waddingtons». Гру розробив адвокатський клерк Ентоні Е. Претто, який у вільний час працював клоуном у Бірмінгемі.

            У цій грі за допомогою дедукції потрібно з'ясувати відповіді на три питання: хто, де і чим убив Доктора Блека (в північноамериканській версії - містер Бодді). Використовують шість видів знарядь убивства, по одному на кожного, і, відповідно, у грі шість підозрюваних. Саме поле настільної гри складається з дев'яти кімнат, чотири з яких мають секретні переходи, та ігрові клітини для здійснення ходів.  Гра призначена для інтелектуальних компаній до шести осіб. Нашими ж гравцями стали 35 учасників засідання, які були поділені на групи, а кураторами груп були вололнтери Корпусу Миру в Україні американці Роб, Томас та Джейкоб. Також учасникам допомагав англієць Гаррі, який очолює в Івано-Франківську Школу англійської мови  організації SmartWay.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка