Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

П'ять кроків до навчання у США



В інформаційному центрі «Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулась зустріч із Андрієм Гаталяком, керівником інформаційно-консультаційного центру «Освіта» (м. Львів).

    Він  познайомив  молодь міста, серед яких були студенти івано-франківських вищих навчальних закладів та фізико-технічного ліцею, із можливостями навчання за американськими освітніми грантами та програмами. Особливої уваги було надано програмі Opportunity Funds, що надається Бюро у справах освіти і культури Державного департаменту США та підтримує талановитих українських студентів у процесі вступу до вищих навчальних закладів США.
            Програма грантів Opportunity Funds
    Програма Opportunity Funds спрямована на підтримку процесу подання заявок до ВНЗ США для студентів із високим потенціалом, які не спроможні самостійно покрити витрати, пов’язані з оплатою процесу подання документів до університетів Сполучених Штатів. Програма не забезпечує підтримку та фінансування самого навчання в американських коледжах та університетах
 
            Програма обміну для студентів вищих навчальних закладів (Global UGRAD)
    Програма обміну для студентів вищих навчальних закладів (Global UGRAD) – це програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури державного департаменту США та підтримується народом Сполучених Штатів Америки. Ця міжнародна освітня та культурна програма обміну підтримує талановитих іноземних студентів, надає можливість майбутнім лідерам навчатися у США з метою поглиблення знань та вивчення культури і традиції Сполучених Штатів Америки. Програма для студентів вищих навчальних закладів (Global UGRAD) спільно здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США, Посольством США в Україні та організацією World Learning.
           Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX)
    FLEX – програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією „Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS” (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім’ї.
          Стипендії ім. Фулбрайта для навчання в університетах США
    Навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів, випускники ВНЗ, аспіранти.
    Післядипломна освіта в США (graduate studies) є поєднанням навчання з індивідуальною дослідницькою працею. Система цього рівня освіти передбачає широкий спектр можливостей: здобуття магістерського ступеня (Master’s program); навчання за суміжною спеціальністю; річне/півторарічне навчання без отримання диплому з метою поглиблення знань з певної наукової дисципліни (non-degree study program); підготовка до кваліфікаційних іспитів і вступу до аспірантури (Doctorate program).

    Світлини

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка