Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книги «Тоді в Болехові. Гебрейська історія»



3 жовтня 2017 року у відділі літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулась презентація книги Анатоля Реньє «Тоді в Болехові. Гебрейська історія» за участю перекладачки Галини Петросаняк.

    Книга «Тоді в Болехові» розповідає про долю єврейської родини Ґрюншлаґів, починаючи від мирних часів й до початку Другої світової війни, від часу, коли сім’ю за російської окупації позбавили власності – до приходу німців, від перших акцій-розстрілів – до моменту, коли герої твору вирішують сховатися в лісі, щоб пережити жахіття війни.
     Автор книги Анатоль Реньє – співак-куплетист, гітарист, автор текстів і композитор, народився у 1945 році. У вісімнадцятирічному віці вперше побував у Ізраїлі, відтоді тісно пов’язаний з гебрейським народом. Випадкова зустріч з одним із синів Мойсея Ґрюншлаґа стала поштовхом для написання цієї книги.
     Передмову до українського видання та наукове редагування здійснила історик-джерелознавець, член Національної спілки краєзнавців України Любов Соловка, яка займається дослідженням теми Голокосту.
     Відома поетеса Галина Петросаняк розповіла про те, чому, власне, цю книгу вирішила перекладати та про свою зустріч з автором твору. Також перекладач зачитала уривки книги, які відтворюють життя мешканців довоєнного Болехова, в якому до початку радянсько-німецької війни єврейське населення складало більше 4 тисяч осіб.
     На важливість таких книг та їх перекладів для українського читача звертали увагу і перекладач Г.Петросаняк, і автор передмови Л. Соловка, і присутні на заході історики – П. Гаврилишин, Р.Чорненький та письменники – В.Єшкілєв, М.Микицей, М.Ткачівська, С.Бреславська, журналістка А.Кирпан та інші.

   Cвітлини

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка