Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мовна підготовка державних службовців



24 травня 2017 року в рамках співпраці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка з Івано-Франківським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Людмила Жирик, керівник центру “Вікно в Америку”, провела лекції з питань самостійного вивчення англійської мови “Англійська для спеціальних цілей”.

  Захід був проведений для працівників департаментів соціальної політики, агропромислового розвитку, фінансів та управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, які проходили двомісячний курс англійської мови початкового рівня навчання. Обговорювалися питання навчальних потреб українських держслужбовців і шляхи забезпечення найкращих умов для розвитку їх англомовних навичок. Також було проведено практичні тестові завдання на визначення рівня знання англійської мови учасниками згідно Загальноєвропейської шкали оцінювання.
  Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України  розроблено і затверджено Порядок проходження мовної підготовки державними службовцями, в якому визначено, що «мовна підготовка - це систематичне удосконалення знань офіційних мов ЄС та НАТО, насамперед англійської, німецької та французької, для професійного та ефективного виконання завдань, пов'язаних з європейською та євроатлантичною інтеграцією України».    
   Метою навчання державних службовців іноземній мові є як оволодіння нею як засобом комунікації, так і набуття професійно спрямованої іншомовної компетентності для успішного виконання подальшої професійної діяльності. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка