Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Підсумки конкурсу «Write On! Ukraine 2017»



В лютому 2017 року проходив конкурс творчого письма англійською мовою в рамках Всеукраїнського конкурсу «Write On! Ukraine 2017», який щорічно проводить Корпус Миру в Україні. Цього року учасники від Івано-Франківської області проходили цей конкурс в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку», який діє в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка.

   Волонтери Корпусу Миру з різних областей України організовували учасників конкурсу для написання есе на визначені теми. Головними критеріями оцінювання творчої письмової роботи були оригінальність (творчість, новизна ідей), пояснення і розвиток ідей, структура написання (організація думок), внутрішній голос автора, чіткість (логічність викладу) та, власне, мова (вдалий вибір слів, експресивність, виразність).

   Волонтери в Івано-Франківській області та в місті Івано-Франківську організували попередні семінари підготовки до конкурсу, де навчали майбутніх учасників логічного та критичного мислення, граматики англійської мови, особливо пунктуації, а також стилістики. Учасники писали свої творчі роботи  70 хв за вимогами конкурсу, а також могли обирати одну із двох запропонованих тем відповідного класу (якщо школярі), курсу (якщо студенти вишів) чи певної професії (якщо це фахівець). Учасникам конкурсу заборонялося використовувати допоміжні матеріали: власні нотатки, довідники, словники чи підказки викладачів.

    Висловлюємо щиру Томасу Барефут, Джейкобу Хетч, Роберту Груверу та Кайлу Логану - волонтерам Корпусу Миру США в місті Івано-Франківську, за проведені навчальні семінари, поради та підтримку бажання взяти участь у конкурсі читачів обласної книгозбірні, адже такий захід стимулює творчість серед українців, котрі вдосконалюють свої знання англійської.  Ми надзвичайно цінуємо те, що вони перечитали усі  творчі роботи і на кожну конкурсну роботу надали свої особисті відгуки англійською мовою та висловила побажання автору кожного твору. Американські волонтери перебувають в нашому місті та області і допомагають в діяльності Івано-Франківського інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку», який діє в ОУНБ ім. І. Франка.

     Хочеться відзначити активну участь франківчан у цьогорічному конкурсі, адже вони отримали призові місця практично в кожній підгрупі: учень 6-го класу Денис Бачинський (2 місце), учениця 7 класу Квітослава Колодій (2 місце), Влад Полиняєв - учень 8 класу (2 місце), учень 9 класу Владислав Їжак отримав почесну відзнаку, учениця 10 класу Вероніка Фаштрига отримала 3 місце, учениця 11 класу Ярина Кобзарєва (2 місце). Переможцями у своїх номінаціях стали: студент 4 курсу університету Юрій Васильків (м. Івано-Франківськ) та в професійній підгрупі - Ірина Андрієвська (м. Івано-Франківськ), які зайняли 1 призове місце. Щирі вітання переможцям!

      Роботи тих, хто зайняв перше місце у своїй категорії, будуть відправлені на Міжнародний конкурс. Бажаємо успіхів і нових перемог!

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка