Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Засідання Клубу розмовної англійської мови, присвячене американській комедії



6 квітня 2017 р. в рамках діяльності інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася презентація історії розвитку американської комедії в кіно і театрі, підготовлена волонтером Корпусу Миру в Україні Джейкобом Хетчем.

Джейкоб ознайомив учасників заходу з історією комедії, зосередивши увагу на кінокомедії. До цього жанру кіномистецтва зараховують фільми, що мають за мету розсмішити глядача, викликати усмішку, поліпшити настрій. Кінокомедія з'явилася майже з виникненням самого кінематографу. Перші комедійні фільми були німі, але попри це вони мали велику популярність серед глядачів навіть після появи звуку. Прикладом таких кінокомедій були фільми Чарлі Чапліна - легендарного англійського та американського кіноактора і кінорежисера першої половини 20-го століття, який був визнаний одним із найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією «Оскар». Розрізняють декілька видів, або жанрів кінокомедії: пародії, романтичні комедії, буфонади, трагікомедії, комедії жахів, кримінальні комедії, пригодницькі та молодіжні комедії. Американському кіномистецтву притаманні ще такі жанри, як анекдотичні, музичні, імпровізаційні комедії, комедії-каламбур та ін.

Презентаційний ряд Джейкоба супроводжувався уривками з найбільш відомих американських комедій різних років.

Щодо комедіїї в театральному мистецтві, то за характером розрізняють такі жанри, як сатиричну, гумористичну, трагікомедію, та комедію дель арте.

Наступного тижня запрошуємо всіх, хто володіє англійською мовою і бажає її вдосконалення, в інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку», який знаходиться за адресою: вул. Незалежності, 46.

В клубі розмовної англійської мови відбудеться засідання, на якому будемо обговорювати розвиток комедії в українському кіномистецтві та театрі. Це буде інтерактивна дискусія, де кожен матиме можливість висловити свою думку, та ще й англійською мовою!

 

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка