Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Застосування інтерактивних форм з юними франківчанами



5 квітня 2017 року фахівці відділу літератури з мистецтва обласної книгозбірні провели бібліосейшн для педагогів та батьків вихованців ДНЗ № 29 “Кобзарик” м. Івано-Франківська.

Фахівцями відділу літератури з мистецтва в рамках підписаної угоди про співпрацю з ДНЗ №29 "Кобзарик" м. Івано-Франківська проведено бібліосейшн у форматі круглого столу за участю бібліотечних працівників, педагогів й батьків вихованців дошкільного закладу, художника-етнографа Ірина Свйонтек та майстрині Дарії Петречко.

У ході діалогу піднімалось багато важливих тем щодо виховання підростаючого покоління. Розпочинаючи зустріч завідувач відділу Галина Пристай відмітила, що в рамках співпраці відбулося вже сім заходів різноманітного формату на базі дошкільного закладу, а у літературно-мистецькій вітальні книгозбірні тричі експонувалися творчі роботи створені вихованцями, батьками і педагогами садочка. Фахівцями бібліотеки було організовано для дошкільного закладу коло зустрічей з цікавими особистостями нашого краю, яке в подальшому буде розширюватися завдяки новим мистецьким проектам.

Завідувач ДНЗ №29 "Кобзарик" Ірина Дорожівська зазначила, що доцільним у патріотичному вихованні дітей дошкільного віку є використання творів художньої літератури та літератури мистецької тематики в яких йдеться про історію і сьогодення України, звичаї, традиції, автентику краю. Патріотизм як моральна якість має інтегральний зміст. З огляду на це в педагогічній роботі поєднано ознайомлення дітей з явищами суспільного життя, народознавство, засоби мистецтва, практична діяльність дітей (праця, спостереження, ігри, творча діяльність та ін.), національні, державні свята.

Діалог підтримали присутні на зустрічі батьки, зокрема, бабуся вихованця садочка Світлана Величко поділилася своїм баченням, щодо патріотичного виховання підростаючого покоління. Вона зачитала низку віршів зі своєї збірки «АТО, чи просто так - війна», яку й подарувала для читачів бібліотеки.

На завершення круглого столу головний бібліотекар Марія Дем'янів провела відео-екскурс «Відкриваючи заново Станиславів», який розкриває збереження архітектурного обличчя Івано-Франківська. Адже, одним із найсуттєвіших показників моральності людини є патріотизм - любов до Батьківщини, рідного міста, своєї родини.

Результатом проведеного бібліосейшна стали слушні ідеї та пропозиції, щодо подальшої плідної співпраці, метою якої є виховання у підростаючого покоління любові до своєї держави та до збереження родинних цінностей.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка