Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Візит шведського журналіста до обласної бібліотеки



26 лютого 2017 року інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відвідав Йоакім Редстрам, журналіст зі Швеції, який готує матеріал про Україну для шведських періодичних видань, в тому числі й для фахового видання «027 Спеціальні бібліотеки. Бібліотеки асоціацій, інституцій та компаній».

Йоакім подорожує містами України і відвідує найбільш популярні серед населення певного регіону заклади. Він попередньо знайомиться із життям міста, до якого збирається завітати, і в мережі Інтернет знаходить ті інституції, про які найбільше згадується в соціальних мережах. Саме так шведський журналіст визначив два заклади міста Івано-Франківська, які, на його думку, є часто відвідуваними і популярними серед мешканців нашого міста. Це - Івано-Франківський центр «Вікно в Америку» та «Тепле місто» - ресурс, який  є онлайн-платформою для різних ініціатив та синергії між ними і який покликаний надавати нові можливості для об'єднання зусиль адміністрації міста, локального бізнесу та громади задля сталого розвитку Івано-Франківська.

У бібліотеці шведський журналіст зустрівся з керівником центру «Вікно в Америку» Людмилою Жирик для інтерв'ю про позитивну реалізацію бібліотечного проекту та підвищення інтересу до читання серед різних верств населення. Ми поділилися українським досвідом, як у бібліотеці поряд із традиційними формами роботи активно використовуються новітні інформаційні технології, проводяться різноманітні цікаві заходи, спрямовані на залучення читачів до читання.

Також гість ознайомився з фондами відділу літератури іноземними мовами, зокрема з ресурсами для вивчення шведської мови як іноземної. Цікавим було спілкування шведського журналіста з волонтерами бібліотеки Юрієм Цібієм та Андрієм Філіпчуком.

Йоакім перебував в місті лише один день і з великим зацікавленням спілкувався з читачами бібліотеки, які в неділю приходять в центр для участі в дискусійних клубах, які діють в центрі «Вікно в Америку». Але ще більше подивування він отримав, коли довідався, що в бібліотеці є Скандинавський клуб ІФ, відвідувачі якого мають бажання вивчати скандинавські мови, а саме шведську, норвезьку, фінську. Тому відвідини носія мови були чудовим подарунком для активних учасників цього клубу. Йоакім розповів про Швецію англійською мовою, але збагачуючи свою розповідь шведськими словами, які відвідувачі записували в свої нотатники.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка