Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Електронні ресурси в обласній бібліотеці



20 січня 2017 року інформаційно-ресурсний центр “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відвідали бібліотекарі професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації. В рамках багаторічної співпраці з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників бібліотекарі області та вчителі іноземних мов шкіл області відвідують бібліотеку для ознайомлення з міжнародною діяльністю нашої установи, проектною діяльністю та ресурсами, які бібліотека отримує внаслідок такої діяльності.

Жирик Л.І., заступник директора ОУНБ ім. І.Франка, детально представила бібліотечним фахівцям електронні ресурси Центру, їх використання в бібліотеці в процесі обслуговування читачів та з метою інформування користувачів. Бібліотекарів було ознайомлено з новітніми електронними читанками, електронними книгами, сучасним планшетним комп'ютером, електронними базами даних, які бібліотека має завдяки міжнародним проектам від Посольства США в Україні, Goethe-Institut в Україні, воєводської публічної бібліотеки ім. Е. Смолки міста Ополє, Польща.

Було представлено досвід використання електронних ресурсів в США, провідних країнах Європи, таких як Німеччина, Франція, Швеція, Великобританія. Також бібліотекарі ознайомилися з впровадженням даних ресурсів в українських бібліотеках, з найбільшими електронними бібліотеками світу та України.

Окремою темою професійного спілкування була інформація про проекти, які реалізуються в обласній книгозбірні.

    

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка