Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Волонтерство в бібліотеці



Сьогодні сучасна бібліотека все більше намагається запрошувати до співпраці волонтерів – фізичних осіб, які добровільно здійснюють благодійну, неприбуткову та вмотивовану діяльність, що має суспільно корисний характер.

У Євросоюзі до волонтерства щороку долучається мало не кожен п'ятий громадянин. Найбільш поширеним волонтерський рух є в США.

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка в цьому напрямку працює з початком діяльності проекту «Вікно в Америку», з 2004 року, коли налагодили співпрацю з волонтерами Корпусу Миру США.

Вони очолюють клуби з вивчення англійської мови, проводять різні майстер-класи, виставки, дискусійні зустрічі для користувачів бібліотеки, налагоджують живе спілкування українських та американських громад і клубів за інтересами. Волонтери Корпусу Миру - це справжня знахідка для бібліотек, адже це й безкоштовне вивчення англійської мови з носієм мови, допомога у написанні та реалізації бібліотечних проектів, допомога бібліотекарям у налагодженні професійних зв'язків із американськими колегами, допомога англомовною літературою.

На сьогоднішній день в центрі «Вікно в Америку» волонтерами є Томас Барефут, Роберт Грувер та Кайл Логан, які організовують для відвідувачів презентації, дискусії, обговорення, різноманітні програми, які дають можливість вдосконалення розмовної англійської мови та отримання інформації про життя американського народу з перших уст.

Але на цьому ми не зупиняємося. В рамках проекту розпочали свою волонтерську діяльність постійні відвідувачі центру, як українці, так й іноземні студенти, які навчаються у вищих навчальних закладах міста Івано-Франківська. Серед них - Юрій Цібій, філолог, засновник London Club, який неодноразово, від початку діяльності клубу, організовував засідання клубу на різну тематику. За останні роки активним волонтером став Маркіян Тхір, кандидат філологічних наук, викладач англійської, німецької мов та зарубіжної літератури, який за допомогою незвичних, нетрадиційних способів вивчення англійської мови організовує засідання клубів, використовуючи ігри, дискусії, презентації, запрошуючи на них цікавих гостей. Нещодавно до волонтерів приєднався студент Медичного університету Мухамед АЛхалавчі, який організував освітню програму-гру для вдосконалення розмовної англійської.

Ми запрошуємо всіх, хто бажає вдосконалювати свої знання з англійської мови, хто бажає стати волонтером - приходьте в бібліотеку, де вам завжди раді і готові допомогти в отримання сучасної інформації.

Наша сторінка у мережі Facebook: Ivano-Frankivsk Window On America

 

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка