Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інформаційне суспільство: акценти сучасності (інноваційні технології – людям похилого віку )



31 серпня працівники відділу абонементу ОУНБ ім. І. Франка організували та провели у Івано-Франківському Територіальному центрі соціального обслуговування навчально-пізнавальну бесіду „Інформаційне суспільство: акценти сучасності” та презентували книжкову виставку відповідної тематики.

Зустріч відбулася в рамках соціального проекту „Естафета добра і любові", що діє у відділі абонементу головної книгозбірні області з 2013 року і метою якого є всебічна підтримка людей похилого віку. В рамках цього проекту уже впродовж двох років триває співпраця абонементу з Територіальним центром соціального обслуговування. Тому працівники відділу радо відгукнулися на запрошення Богдани Ботюк завітати до них і розповісти відвідувачам центру про новітні технології. Ця зустріч, викликана бажанням людей поважного віку навчатися комп'ютерної грамотності, бути в центрі всього, що діється в інформаційному просторі - відбулася напередодні дня знань. І це символічно, адже вчитися ніколи не пізно.

Завідувачка відділу абонементу Оксана Качорак коротко нагадала всім про роль інформації у сучасному суспільстві. Цікаво і пізнавально для аудиторії було дізнатися про те, що Фонд Білла і Мелінди Гейтс, одного із засновників світу інформаційних технологій, виділив кошти на обладнання українських бібліотек комп'ютерним устаткуванням, щоб прості громадяни мали вільний доступ до інформації через мережу Інтернет.

Із особливостями роботи Регіонального тренінгового центру, що діє при бібліотеці, ознайомила присутніх Людмила Жирик, заступник директора з інформаційних технологій ОУНБ ім. І. Франка. Присутні жваво обговорювали та цікавились можливостями навчання комп'ютерної грамотності у тренінговому центрі.

Ірина Бурда, головний бібліограф відділу літератури з мистецтва, а в недавньому минулому тренер Регіонального тренінгового центру, яка чотири роки навчала бібліотекарів області використанню інформаційних технологій у бібліотеках, розповіла про „підводні камені" освоєння комп'ютерних навиків, а також розповіла цікаві історії із світу інтернет-технологій. 

На завершення зустрічі, головний бібліотекар відділу абонементу Олександра Мосорко провела анотований огляд друкованих видань із фондів бібліотеки про освоєння комп'ютерної техніки та світ інформаційних технологій. Вона також наголосила на тому, що, незважаючи на велику популярність електронних технологій, основними джерелами нагромадження інформації та духовного розвитку залишаються книги.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка