Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Соціальний проект „Естафета добра і любові” – продовжується.



З 1 по 7 жовтня у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка в рамках соціального проекту „Естафета добра і любові” уже втретє проходила щорічна благодійна акція „Крок до милосердя”, приурочена до Міжнародного дня людей похилого віку.

  Уже два роки у бібліотеці, зокрема у відділі абонементу діє соціальний проект „Естафета добра і любові", направлений на підтримку людей похилого віку. Благодійна акція „Крок до милосердя"- одна із складових цього проекту. В попередні роки цей захід  припав до душі кожному, тому працівники абонементу вирішили зробити його традиційним. Меценатами акції стали його організатори - працівники відділу абонементу та завідувачка відділу літератури іноземними мовами Ольга Войтичук.
  Цьогоріч, як і в попередні роки - впродовж тижня здійснювався безкоштовний запис людей літнього віку у бібліотеку. Для життєво-мудрої та досвідченої категорії читачів фахівці відділу Оксана Качорак, Олександра Мосорко, Ольга Черепович, Надія Кожак та Олександра Храпко з любов'ю  підготували низку заходів, щоб пошанувати їх.
  Організували книжково-ілюстративну виставку-пошану „Невблаганна життя течія", де були представлені книги та періодичні видання, що містять інформацію на всі смаки та уподобання. Привертала увагу підбірка літературних новинок „Нові книги - для всіх поколінь". Хорошим доповненням до запропонованих книжкових виставок став солодкий стіл, до якого гостинно запрошувалися усі статечні читачі.
  Уже традиційно підготували та провели безпрограшну святкову лотерею, де серед інших призів-сюрпризів розігрувалася підписка на періодичне видання. В розіграші взяли участь близько 40 читачів, двоє з них - Прокопів Богдан Миколайович і Ткачівський Іван Федорович стали власниками щасливих лотерей. Минулого року підписку отримали троє наших читачів: Марта Миколаївна Твердохліб (журнал „Життя і жінка"), Сергій Фролович Поляков (газета „Добрий господар"), Богдан Миколайович Портечин (газета „Історія плюс").
  Та, як висловлювалися учасники, не виграні призи тішили їх, а увага і шанобливе ставлення.
  Впродовж тижня наші поважні відвідувачі виходили з бібліотеки,  збагачені не тільки книжками, подарунками, але й позитивними емоціями та хорошим настроєм. І, звичайно, кожен мав бажання повернутися до бібліотеки ще не раз.
  З 1 по 7 жовтня було відвідано з вітальними візитами читачів, які обслуговуються вдома, а також здійснено дзвінки-вітання та дзвінки-запрошення нашим постійним читачам літнього віку, які довший час не відвідують бібліотеку.
  Хочеться наголосити, що до проекту „Естафета добра і любові" у 2014 році долучилися працівники відділу літератури з мистецтва. Разом з ними відділ абонементу організовує та проводить літературно-музичні вечори-пошанування. Так 24 вересня був проведений музичний сюрприз-вітання „Несім добро до вівтаря людських сердець" у Івано-Франківському Територіальному центрі соціального обслуговування, співпрацю з яким ми розпочали цього року. На нашу пропозицію завітати до них радо відгукнулася завідувачка відділу соціально-побутової адаптації Богдана Ботюк.
  Відрадно також, що виявляють бажання зробити свій внесок в цю добру справу й читачі.
  Отож, естафета добра та любові має своє продовження.
  Адже потрібно зовсім небагато, щоб потепліли сумні та стривожені очі старших, поважних людей, стало легко та вільно у них на душі. Всього-навсього усвідомити, що ми - Люди, Бог - це Любов і що добро повертається сторицею.
 
                                           Матеріал підготувала зав. відділу абонементу Оксана Качорак

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка