Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

,,Літературна казка Німеччини та Австрії"



20 листопада в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках співпраці з Goethe-Institut в Україні та реалізації проекту ,,Заочний абонемент" відбулася презентація книги ,,Літературна казка Німеччини та Австрії".

Презентоване видання стало другим у серії «Літературна казка». Започаткувала  серію у 2012 році книга «Літературна казка Великобританії». У ньому представлені яскраві постаті таких письменників-казкарів Німеччини та Австрії: брати Грімм, Ернст Теодор Амадей Гофманн, Еріх Кестнер, Міхаель Енде, Отфрід Пройслер, Джеймс Крюс, Корнелія Функе, Фелікс Зальтен, Крістіна Нестлінгер.

Автори видання Ольга Деркачова та Соломія Ушневич - кандидати філологічних наук, доценти кафедри філології і методики початкової освіти Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника у своїх виступах зупинились на особливостях літературних казок Німеччини та Австрії, обґрунтували вибір представлених у книзі авторів, розповіли про структуру посібника.

Чому сучасні діти так мало читають? Можливо тому, що дитяча література не завжди відповідає їх запитам. За словами авторів посібника, - саме німецькі письменники поставили питання про те, що дитяча література повинна бути передусім цікавою, а вже потім чогось навчати. Письменникам слід намагатись розкривати у свідомості дитини нові світи, адже як писав німецький письменник і казкар Еріх Кестнер «Діти - це найкращі дорослі». Очевидно, невипадково презентація відбулась у Всесвітній день дитини, започаткований Генеральною Асамблеєю ООН як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвячений діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Участь у презетації посібника взяла рецензент видання, кандидат педагогічних наук Наталія Благун  , яка відзначила, що стартує нове чудове видання, яке повністю відповідає всім вимогам видавничої справи.

Працівники відділу літератури іноземними мовами підготували тематичну виставку з фондів «Заочного абонементу» Goethe-Institut в Україні, багаторічного партнера ОУНБ ім. І. Франка. На виставці були представлені твори німецьких казкарів, аудіокниги з накращими німецькими казками, а також методичні посібники, які стануть у нагоді вчителям при вивченні казок на уроках німецької мови.

 

Оновлено 01-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка