Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Святкування Дня міста Івано-Франківська



11 травня 2013 року у рамках святкування Дня міста Івано-Франківська на Майдані Шептицького для жителів та гостей міста обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка провела такі заходи:

 

11.00-11.20 - Флеш-моб „Читай - формат не має значення"

11.20-17.00 - Акція „Стань читачем бібліотеки", ознайомлення з книжковою виставкою „Івано-Франківськ - Бібліоміст - США" з фондів бібліотеки, перегляд відеофільмів «ОУНБ ім. І.Франка - провідна книгозбірня області», «Івано-Франківський Центр „Вікно в Америку" в ОУНБ ім. І.Франка», «Програма „Бібліоміст" в Івано-Франківській ОУНБ ім. І.Франка», «Пункт доступу громадян до офіційної інформації органів державної влади в Івано-Франківській ОУНБ ім. І.Франка», „Іван Франко - патрон ОУНБ ім. І.Франка", „Громадські слухання „Бібліотека - центр громади" на Івано-Франківщині"

12.00-12.30 - Книжкова виставка-вікторина „Івано-Франківськ - США"

12.30-13.00 - Акція „Подаруй бібліотеці книгу", перегляд відеофільмів

13.00-13.30 - Майстер-клас викладача кафедри дизайну і теорії мистецтва Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Надії Бабій „Графічні витинанки"

13.30-14.00 - Презентація РТЦ, запис на безкоштовні курси навчання основ комп'ютерної грамотності

14.00-14.20   - Інформіна „Міжнародна програма „Бібліоміст" на Івано-Франківщині"

15.00-17.00 - Презентація РТЦ, запис на безкоштовні курси навчання роботі з ПК, Акція „Стань читачем бібліотеки", ознайомлення з книжковою виставкою з фондів бібліотеки, перегляд відеофільмів. 

  Заходи відбувалися в "Містечку USAID", де працівники обласної універсальної наукової бібліотеки презентували програми , які діють на базі ОУНБ ім. І. Франка.

  Програма «Бібліоміст» - це партнерський проект між USAID та Фондом Білла та Мелінди Гейтс, який разом з національними та місцевими органами влади сприяє бібліотекам у наданні якісних послуг громадам через навчання та технології. У Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці розміщено один з 24 регіональних навчальних центрів програми «Бібліоміст». Центр навчає бібліотекарів з усіх обласних бібліотек як користуватися інформаційними технологіями та надавати інноваційні бібліотечні послуги. «Бібліоміст» також проводить навчання основним комп'ютерним навичкам для користувачів та бібліотекарів з поза меж області. Коли тренінги не проводяться, Центр надає безкоштовний доступ до інтернету для громадськості. На сьогоднішній день Центр провів тритижневі навчальні курси для 200 бібліотекарів і загальне навчання для більш ніж 790 інших осіб. На цей час «Бібліоміст» надав 5-ти Івано-Франківським міським бібліотекам 25 персональних комп'ютерів та 173 персональних комп'ютерів 53-м обласним бібліотекам.

  Програма USAID «Програма сприяння парламенту» працює над створенням ефективних механізмів співпраці між законодавчою та виконавчою владою в Україні та організаціями громадянського суспільства в сфері розвитку законодавчої політики, моніторингу законодавчих та політичних процесів. У рамках програми розроблені та запроваджуються різноманітні навчальні програми для місцевих НУО та державних чиновників, у тому числі щодо доступу громадян до законодавчого процесу, рівних прав і можливостей для жінок та чоловіків, використання нових засобів масової інформації та стратегічних методів розробки та аналізу законодавства. У співпраці з Українською бібліотечною Ассоціацією, програма розробила «Мережу пунктів доступу громадян в бібліотеках» для підвищення доступу громадян до урядової інформації. В Івано-Франківську 23 обласні бібліотеки входять до мережі.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка