Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Безкоштовний доступ до англомовної бази даних eLibraryUSA



У 2012 році в рамках проекту «Вікно в Америку» читачі Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка отримали можливість безкоштовного on-line доступу до ресурсів англомовної бази даних eLibraryUSA.

   Ця база даних вміщує 30 назв інформаційних джерел різнопланової тематики.  Доступний пошук за назвами та роками видань.
   Запрошуємо всіх, хто цікавиться даною інформацією, у відділ літератури іноземними мовами бібліотеки за адресою: вул. Незалежності, 46.
   Пропонуємо короткий опис баз даних.
Academic OneFile
   Ця база даних пропонує понад 42 мільйони англомовних журнальних статей, починаючи з 1980 року. Це - статті з фізичних наук, технологій, медицини, соціальних наук, мистецтва, теології та літератури.
BookFlix
   Інтерактивний ресурс з розвитку грамотності юного читача, неохочого до читання, а також для тих, хто вивчає англійську мову як іноземну.
   Це - колекція 95-ти вигаданих відео оповідань від видавництва Weston Woods, а також наукова література - електронні книги від видавництва Scholastic, які також включають 25 видань іспанською мовою.
   Інтерактивні пропозиції : читання по опціях, термінологія, біографії авторів, веб-лінки та ресурси для викладачів.
Business Source Premier
   Пропонована база даних  найбільше використовується як наукове джерело, яке вміщає повні тексти більш ніж 2300 журналів, починаючи з 1886 і до 1998 року.
Encyclopedia Britannica
Тут ви знайдете понад 75000 статей різноманітної тематики.
English Language Learner
   Це - багатоцільовий інформаційний ресурс для студентів середньої та вищої школи. Розраховано для тих, для кого англійська мова є чимось новим і невідомим.
Filmakers Library Online
   Вміщає понад 1000 документальних фільмів і щорічно додається понад 100 нових назв. Тут розміщені фільми не тільки американських режисерів, але й світових з такої тематики як: гендерні питання, права людини, охорона навколишнього середовища, охорона здоров'я, література та багато іншого.
Gale Science in Context
   Ця база даних пропонує найновіші наукові статті з різної тематики з повнотекстових академічних журналів, відео, аудіо-файлів.
Gale Virtual Reference Library
   Це - база даних енциклопедій та спеціалізованих довідників для  міждисциплінарних досліджень.
GreenFILE
   Інформація з усіх аспектів охорони навколишнього середовища. База даних вміщує понад 612000 записів та 9100 повнотекстових записів.
IIP Books
   Колекція публікацій про США: американську культуру, суспільство та політику.
Library, Information Science & Technology Abstracts
   Дане джерело пропонує понад 600 періодичних видань з бібліотекознавства: класифікація, каталогізація, бібліотечний менеджмент, он-лайн пошук.
Literature Resource Center
   Це - база даних, яка всебічно охоплює питання літературознавства: біографії авторів, їхні твори, теорія літератури. Вміщає повнотекстові статті з більш ніж 360 академічних журналів, понад 1000 поезій та коротких оповідань, біографічні есеї.
Teacher Reference Center
   Індексоване джерело для викладачів та бібліотекарів, яке представляє статті з 260 професійних видань - книг та періодичних видань. Записи вміщують такі теми як: обкладання податками, безперервна освіта, навчальний процес, освітні медіа та багато іншого.
Teen Health and Wellness
   Знайомить підлітків з прямолінійною інформацією щодо хворіб від вживання наркотиків, алкоголю, тютюнопаління, психічних захворювань. Розглядаються також питання, як правильно розпоряджатися власними коштами та багато іншого.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка