Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книги до Дня Європи



24 травня 2012 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація збірника наукових статей „Європейські традиції у розвитку місцевого самоврядування на Прикарпатті”. Автори: Володимир Великочий, Богдан Волошинський та Іван Монолатій.

 Директор книгозбірні Людмила Бабій представила колектив авторів виданого збірника та презентувала роботу Центру європейської інформації,  що  функціонує на базі бібліотеки в якому нещодавно відбулись заходи в загальноукраїнському форматі „Я поділяю європейські цінності”, зокрема: зустріч – дискусія «Я українець, я європеєць»; Інтернет-мандрівка «Цікаві факти про країни ЄС»; книжково-ілюстративна виставка-роздум «Два погляди на один факт: від партнерства до асоціації».
  Волошинський Б. І. -  керівник авторського колективу  розповів присутнім, що за результатами досліджень історії місцевого самоврядування на Прикарпатті виразно простежується європейська традиція у цій сфері суспільної діяльності. Оскільки у періоди бездержавного існування української нації території сучасної України входили до різних державних утворень, то й місцеве самоврядування у цих землях розбудовувалося відповідно до законодавства зазначених держав. Зокрема, й сучасне Прикарпаття, як і інші землі Галичини, тривалий час перебувало у складі Габсбурзької монархії та Речі Посполитої, що дало можливість почерпнути певний європейський досвід суспільного управління.
      Великочий В. С. співавтор презентованої книги зазначив, що європейський історичний досвід місцевого самоврядування тих епох нам належить ще ретельніше дослідити і зробити доступним для осмислення сучасним поколінням, оскільки він як цікавий, так й у значній мірі повчальний.
      Худецька Л. М.  начальник відділу міжрегіональної інтеграції та міжнародної технічної допомоги управління зовнішніх зв’язків Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА  переконана, що книга є хорошим надбанням для Галичини.
      Знайомство з матеріалами збірника сприятиме усвідомленню краянами важливості налагодження ефективного місцевого самоврядування європейського зразка, зростанню активності громадян у розвитку місцевого самоврядування у територіальних громадах Прикарпаття.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка