Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з Віце-Консулом Посольства США в Україні



13 квітня 2012 року о 14 год. в інформаційно-ресурсному центрі „Вікно в Америку” Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка (вул. Незалежності, 46) відбулася зустріч з Вільямом Хамнікі, Віце-Консулом Посольства США в Україні.

    Кожен присутній на зустрічі мав можливість поставити Вільяму Хамнікі запитання англійською та українською мовами.
    Найбільше запитань стосувалося процедури обрання переможців. Віце-консул пояснив, що вибір проводиться комп’ютером за принципом лотереї. Проте самі візи розподіляються між шістьма географічними зонами таким чином, що більша їх кількість припадає на регіони з нижчим рівнем імміграції до США. Візи не розподіляються серед країн, з яких до США на постійне проживання за останні п’ять років виїхало понад 50 тисяч осіб. Усе повинно відбуватися порівну, тому жодна з країн, громадяни яких допускаються до участі у розіграші, не може претендувати більше ніж на 7% загальної щорічної кількості диверсифікаційних віз.
    Для підвищення ефективності і безпеки Програми диверсифікаційних віз, з 2005 року, було запроваджено систему електронної реєстрації учасників розіграшу. Держдепартамент використовує спеціальні технології, щоб ідентифікувати осіб, які вдаються до шахрайства з метою нелегальної імміграції або тих, хто надсилає більше однієї заявки.
    Для того, щоб стати претендентом на легальний виїзд до США, потрібно відповідати таким вимогам: ви повинні бути вихідцем однієї з країн, які допускаються до участі у Програмі ДВ, навіть ваша освіта має відповідати умовам вище згаданої програми, також потрібен стаж роботи. Якщо від імені однієї людини буде подано більше ніж одна заявка, то всі документи цієї особи будуть дискваліфіковані.
    Цікавим є той факт, що участь у щорічній ДВ-лотереї абсолютно безкоштовна. Уряд США не співпрацює із жодними консультантами чи приватними фірмами. Використання будь-яких посередників або сторонньої допомоги є справою самого претендента.
    Щодо України, то, за словами п. Хамнікі, найбільше реєструються мешканці Івано-Франківщини, Закарпаття та Тернопільщини.
    Після закінчення зустрічі посадовець надав індивідуальні консультації окремим громадянам.
    Віце-консул Посольства США в Україні подякував обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка за надану можливість донести найновішу інформацію про умови подання документів та отримання імміграційної візи для зацікавлених жителів нашого регіону. 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка