Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

У перший день весни – „шоколадні” вірші про кохання



1 березня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книги поезії сучасних поетів „Шоколадні вірші про кохання”. Шанувальників ліричного слова запросили на зустріч співавтори збірки – львів’янки Мар’яна Савка, Маріанна Кіяновська, Галина Крук та івано-франківський поет Любомир Стринаглюк.

   „Шоколадні вірші про кохання" побачили світ у  „Видавництві Старого Лева" (м.Львів), одним із засновників якого є Мар'яна Савка - творча особистість, видавець за фахом, філолог, упорядник презентованої збірки.
  Вона зазначила, що першою книгою видавництва було подарункове видання легендарної івано-франківчанки Дарії Цвєк „Малятам і батькам", а також розповіла про сучасну книжкову продукцію „Видавництва Старого Лева", представлену на виставці у літературно-мистецькій вітальні бібліотеки.
  На думку поетки, „Шоколадні вірші про кохання" - це вдала спроба висвітлення неординарної творчості молодих авторів, які точно знають, що таке любов. Одночасно, це ще й книга картин - ліричних ілюстрацій київської художниці Надії Каламєєць, які надають виданню неповторного шарму й романтики.
  Модератор зустрічі  Любомир Стринаглюк на правах господаря свята заохотив гостей зі Львова до декламації їхніх віршів, а також зачитував свої, тим самим даючи можливість івано-франківцям „засмакувати" доброю поезією. І треба віддати належне співавторам збірки - вони зуміли повністю заволодіти увагою слухацької аудиторії. Їхні поезії стали для кожного приємним одкровенням, ковтком свіжого весняного повітря, просякнутим  любов'ю, що є таким потрібним у меркантильному і часом жорстокому сьогоденні.
  У виконанні ліриків, крім власних творів, звучала поезія й інших авторів, представлених у книзі: Дмитра Лазуткіна, Тараса Федюка, Віктора Неборака, Ірини Шувалової, Сергія Грабара, Олександра Гавроша. Це було дуже доречним, оскільки дало змогу запрошеним глибше осягнути грані творчості зазначених митців слова та краще представити цілісну картину видання.
  У творчому спілкуванні з Мар'яною Савкою, Маріанною Кіяновською, Галиною Крук та Любомиром Стринаглюком взяли участь відомі представники інтелігенції нашого краю. Серед них: Євген Баран, Степан Процюк, Василь Бабій, Галина Петросаняк, Роман Андріяшко, Марія Микицей, Ольга Деркачова, Василь Карп'юк та ін.
  А творчу канву вечора доповнила мультимедійна презентація „Видавництво Старого Лева", організована працівниками обласної бібліотеки, що стала приємною несподіванкою як для львівських гостей, так і для всіх присутніх.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка