Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Захід в рамках проекту «Вікно в Америку»



23 вересня у відділі літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка в рамках проекту «Вікно в Америку» відбулася соціальна акція «527: Торгівля людьми – вирішення проблеми сучасного рабства». Цей захід був зініційований волонтерами Корпусу Миру в Україні Абрамом Лайєнсом та Філіпом Вордом.

Метою акції є попередження работоргівлі людьми через надання необхідної інформації населенню регіону.

Учасники заходу, серед яких були студенти, працівники соціальних служб, активні учасники проекту «Вікно в Америку», викладачі ВНЗ міста, мали можливість прослухати презентацію Абрама Лайєнса, дати відповіді на запитання, підготовлені волонтерами та отримати відповіді на свої запитання, які виникли в процесі дискусії. Темою презентації було повідомити про поняття торгівлі людьми, причин та факторів, а також стратегії боротьби з цією проблемою на місцевому та міжнародному рівнях. Це питання вимагає комплексного підходу і співпраці різних зацікавлених сторін: правоохоронних органів, державних установ, некомерційних та релігійних організацій, ЗМІ, громадських лідерів та жертв торгівлі людьми. Комплексний підхід включає в себе профілактику та надання прямої допомоги. Це - інформаційні кампанії, лекції, тренінги та семінари. Для цього був створений безкоштовний номер 527 - три провідних мобільних оператори Київстар, Life та МТС об'єднали свої зусилля для підтримки гарячої лінії.

Представники Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УКГЦ», де працює Консультативний центр соціальної допомоги потерпілим від торгівлі людьми та запобігання торгівлі людьми, поділилися досвідом своєї роботи.

Усі учасники отримали пам'ятки для громадян України, які виїжджають закордон та футболки з назвою програми, з якими вийшли на вулиці міста, щоб донести цю інформацію до громадян міста. Ця акція засвідчила, що багатьом людям відомо про цю проблему суспільства, але ніхто не міг дати відповіді, що ж потрібно робити в даній ситуації і куди звертатися в разі виникнення проблеми.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка