Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Семінар «Електронні книжки та ресурси: виклики та можливості для бібліотек»



Директор Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.І.Франка Людмила Бабій та керівник центру «Вікно в Америку» Людмила Жирик взяли участь в семінарі «Електронні книжки та ресурси: виклики та можливості для бібліотек», який проходив 14-17 вересня 2011 року у м. Львові.

Семінар для директорів обласних бібліотек та керівників центрів «Вікно в Америку», які діють на базі ОУНБ, був приурочений 20-ій річниці дипломатичних відносин між Україною і США.

На ньому з доповідями виступали: аташе з питань культури Посольства США в Україні С'юзан Кліері, заступник аташе Хезер Фабрікант, аташе Офісу інноваційного залучення Бюро міжнародних інформаційних програм Державного департаменту США (Вашингтон) Маджія Краузе, директор Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні Валентина Пашкова, президент «Інформатіо-консорциуму» Олексій Васильєв. З цікавою доповіддю «Стратегічне бачення публічної бібліотеки 21 століття: точка зору США» виступила Пег Вальтер, аташе з питань бібліотек Посольства США в Польщі, Варшава.

Під час семінару було підписано Угоду про взаєморозуміння між відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні та бібліотекою, а також надано гранти, завдяки яким наші фонди поповнилися електронним пристроями Kindle, іPad, нет-буками та багатьма іншими технічними засобами для роботи з користувачами в проекті «Вікно в Америку».

Також учасники мали змогу відвідати 18-ий Форум видавців у Львові, де ознайомилися з новими українськими виданнями, відвідали різноманітні заходи: презентації, лекції, зустрічі з письменниками та видавцями.

Корисною та активною була секція співпраці українських бібліотек з волонтерами Корпусу Миру в Україні. Тут відбулася зустріч з директором Проекту розвитку громад Корпусу Миру США в Україні Маратом Кюрчевським, та волонтерами з різних міст України.

На практичних заняттях всі учасники взяли участь в прямих ефірах з Еріком Джонсоном, радником з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні та Артуром Зальцбургом, завідуючим відділом електронних ресурсів Бібліотеки Конгресу США. Бібліотекарі задавали запитання, обговорювали спільні питання бібліотечної сфери України та США.

Семінар був дуже надзвичайно корисним, насиченим цікавою і потрібною для подальшого розвитку бібліотек інформацією. Його учасники отримали практичні навики роботи з новітньою комп'ютерною технікою.

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка