Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Увага! Гранти, програми, стипендії США



Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І.Франка пропонує інформацію про грантові програми для вчених, викладачів та випускників вищих навчальних закладів, вчителів.

Програма дослідницьких стипендій Карнегі

Програма дослідницьких стипендій Карнегі для вчених-гуманітаріїв з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та окремих регіонів Російської Федерації.

Програму адмініструє Національна Рада євразійських і східно-європейських досліджень (NCEEER) (США) та Американські Ради з міжнародної освіти (ACTR / ACCELS) (США). Грант на проведення даної програми надано корпорацією Карнегі в Нью-Йорку (США).

Крайній термін подання заявок: 29 квітня 2011 р. 17:00 (початок програми - вересень 2011 р. або сiчень 2012г.)

Короткий опис програми:

Програма Карнегі підтримує проекти вчених-гуманітаріїв і надає їм можливість проведення досліджень в американських університетах протягом одного семестру. Учасники програми відбираються на конкурсній основі.

ПРОГРАМИ ІМ. ФУЛБРАЙТА В УКРАЇНI
ЩОРІЧНІ КОНКУРСИ ДЛЯ НАУКОВЦІВ, ВИКЛАДАЧІВ  ТА ВИПУСКНИКІВ ВНЗ:

Ґранти для молодих науковців для проведення досліджень в університетах США

Fulbright Faculty Development Program: Проведення дослідження в університетах США впродовж одного академічного року. У конкурсі можуть брати участь викладачі та дослідники віком до 35 років, з дворічним професійним досвідом, які ще не мають наукового ступеня, та молоді кандидати наук (не пізніше 3-х років після захисту).

Документи приймають до 31 березня 2011 року

ibarysh@fulbright.com.ua

Стипендії для навчання на маґістерському рівні в університетах США

Fulbright Graduate Student Program: Навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня маґістра. У конкурсі  можуть брати участь студенти старших курсів, випускники ВНЗ та аспіранти. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Документи приймають до 16 травня 2011 року

student@fulbright.com.ua

Стипендії для навчання в аспірантурі в університетах США

International Fulbright Science and Technology Ph.D. Program: Навчання у провідних американських університетах на рівні аспірантури протягом трьох років з правом захисту наукового ступеня Ph.D. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Документи приймають до 16 травня 2011 року

student@fulbright.com.ua

Ґранти для проведення наукових досліджень в університетах США

Fulbright Scholar Program: Проведення досліджень в університетах США на період від чотирьох до дев'яти місяців. У конкурсі можуть брати участь кандидати та доктори наук; дослідники без наукового ступеня, журналісти, діячі культури з досвідом роботи не менше 5 років.

Документи приймають до 15 жовтня 2011 року

scholar@fulbright.com.ua

Програма педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (ТEA )

Уряд Сполучених Штатів Америки оголосив Програму педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (ТEA ) на 2011 рік. ТEA  є програмою Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США і адмініструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у Вашингтоні. Програма TEA надає унікальну можливість вчителям загальноосвітніх шкіл Євразії та Південної Азії поглибити компетентність у предметах, які вони викладають, покращити навички викладання, дізнатись більше про США. Учасники програми відвідають Сполучені Штати Америки весною та восени 2012 року, щоб взяти участь у 6-тижневій програмі підвищення кваліфікації в одному з американських університетів. Програма підвищення кваліфікації - це академічне навчання та інтенсивний тренінг з методів викладання, написання навчального плану, стратегій викладання в країнах учасників, лідерства в освіті, а також навчання роботі в мережі Інтернет і електронній обробці текстів для їх використання у процесі викладання. В рамках програми учасники матимуть нагоду змоделювати ряд уроків для своїх учнів і включити їх у презентацію мікро уроків на фінальному семінарі у Вашингтоні. Шеститижнева програма також передбачає 40 годинне стажування у середній школі з метою налагодження активної співпраці учасників з американськими колегами та учнями. Програма запропонує учасникам культурну програму та академічну підтримку.

Всі , хто зацікавилися даною інформацією, просимо звертатися у відділ літератури іноземними мовами обласної бібліотеки.

Вул.Незалежності,46

Тел. 3-24-40

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка