Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книги Ярослава Ткачівського „Сльоза блаженства”



27 вересня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація поетичної збірки „Сльоза блаженства” Ярослава Ткачівського – члена Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, лауреата літературної премії ім. Т. Мельничука, письменника, ім’я якого добре відоме на теренах нашого краю.

Директор бібліотеки Людмила Бабій, відкриваючи вечір, відзначила  незбагненну духовність і тонкий ліризм презентованої збірки, що свідчить про непересічний талант її автора – поета, прозаїка, гумориста, журналіста, пісняра Ярослава Ткачівського, творчий доробок якого представлений на книжковій виставці „Лиш Любов і Слово не згаса...”.  „Сльоза блаженства” побачила світ у „Новій Зорі”, тому доречним було благословення о. Ігора Пелехатого, який очолює це видавництво. Він надзвичайно тепло відгукнувся про автора збірки та його  поезію, яка сягає нових духовних висот, розкриває глибини людського єства і пронизана духом свободи.

Таким же щирим було і слово заступника начальника управління культури ОДА Василя Тимківа, який зазначив, що творчість Ярослава Ткачівського є  вагомою гілкою у великій кроні прикарпатського поетичного дерева.

Підтвердженням цих слів була літературна композиція з віршів збірки „Сльоза блаженства” за участю  студентів Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Л. Ступчак і Н. Бандурак. Багато поезій  звучало також  в авторському виконанні, що було гармонійним ліричним  доповненням  дійства.  

Про духовність лірики п. Ярослава, пошук у ній віри і Бога, якому ми віддаємо свої стомлені і зранені серця, про місце поета в житті суспільства, благословенну іскру таланту, від якої іде світло величі, любові та краси говорили колеги по перу, друзі, численні шанувальники ліричного слова письменника: голова обласної організації національної спілки письменників України Євген Баран, доцент Прикарпатського  національного університету ім. В. Стефаника Ганна Карась, письменники Степан Процюк, Василь Бабій, Галина Христан, заслужений діяч мистецтв України Володимир Савчук, народний артист України Володимир Пірус, директор міської ЦБС Ганна Медвідь, заступник директора обласної юнацької бібліотеки Марія Стасюк, меценат Роман Харук.

Під час презентації неодноразово зазначалося, що багато творів Ярослава Ткачівського стали відомими піснями. Музичні композиції звучали у виконанні студентів інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника: Ярослава Бурлачука („Дивоцвітом грають весни”, муз. І. Фіцаловича, „Черемховий цвіт”, муз. Р. Довчука), Оксани Кричко („Матінко, простіть”, муз. І. Фіцаловича) та ін. Зворушливим та чуттєвим було виконання пісні „Суть” Ольгою Постолянюк на власну музику. 

Завершив презентацію сам автор прочитанням нових віршів,  які ввійдуть до наступної збірки. Творчість поета-пісняра викликала щире захоплення всіх, хто любить і шанує його талант, а директор книгозбірні Людмила Бабій висловила сподівання, що незабаром в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбудеться ще й музичний вечір Ярослава Ткачівського.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка