Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Професійний тренінг для вчителів англійської мови: медіаграмотність і робота вчителя в умовах війни



16 жовтня 2024 року в партнерському центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося щомісячне онлайн засідання Профі-студії для вчителів англійської мови навчальних закладів області, які проходять навчання в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників (куратор групи – Косенко Ю. В., методист англійської мови). Модерувала захід Людмила Жирик, координаторка центру.

Метою студії було підвищити рівень медіаграмотності вчителів англійської мови, навчити їх ефективно працювати з інформаційними ресурсами та адаптувати методики викладання до умов війни й кризових ситуацій.

Учасники заходу обговорили питання медіаграмотності як ключової компетенції вчителя: як розпізнавати дезінформацію, фейки та пропаганду; навчання учнів критичному мисленню та правильному споживанню інформації англійською мовою; викладання англійської мови в умовах війни: особливості психологічної підтримки учнів, адаптація навчальних матеріалів до тем, пов'язаних із війною та конфліктами.

У практичному блоці вчителі працювали з медіатекстами англійською мовою, використовували актуальні новинні матеріали для розвитку мовних навичок учнів. Також обговорили можливості штучного інтелекту при вивченні англійської мови учнями.

Очікувані результати заходу: учасники зможуть ефективно використовувати навички медіаграмотності у викладанні, адаптувати навчальні матеріали до кризових умов і сприяти розвитку критичного мислення у своїх учнів.

Світлини

Оновлено 26-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка