Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у Всеукраїнській акції «Вишиванка – оберіг для воїна»



14 жовтня 2024 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. Франка за ініціативи відомої громадської діячки, амбасадорки української культури і мистецтва Лесі Королик відбулася знакова акція у рамках Всеукраїнського туру «Вишиванка – оберіг для воїна», який був ініційований вдовою полеглого Героя п. Інною Іванюк – освітянкою, директоркою Тернопільського правового ліцею № 2.

У своєму виступі директорка Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Бабій розповіла про Всеукраїнську акцію, про те, що перша сорочка-мандрівниця належала чоловікові п. Інни, який поклав життя в боротьбі з російськими окупантами. Вишиванка відправилася в «подорож» містами України. Кожне місто, зокрема, Бахмут, Кривий Ріг, Київ, Луцьк, Чернівці та інші, додавало свою сорочку, яку оздобили сердечками-оберегами.

Людмила Василівна висловила вдячність заслуженій діячці естрадного мистецтва України, волонтерці, промоутерці різноманітних конкурсів і фестивалів (Україна-Італія) пані Лесі Королик та організаторці даної всеукраїнської події пані Світлані Бердніковій за сприяння, що саме головна книгозбірня Івано-Франківщини стала учасником цієї акції.

Директорка ІФОУНБ ім. І.Франка зазначила, що на виставці в бібліотеці експоновано 19 чоловічих, жіночих та дитячих сорочок, а Івано-Франківськ - 20-а локація, яка отримала унікальну колекцію вишиванок.

При підготовці до акції був проведений майстер-клас з виготовлення патріотичних листівок-сердечок з логотипом бібліотеки, які прикріпили до кожної вишиванки.

Професійно продемонстрували сорочки вихованці модельної школи «Мінімоделс». Особливої атмосфери заходу додали віршовані поезії доцентки кафедри української мови Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, директорки Навчально-наукового інституту українознавства Валентини Ґрещук, які декламували студентки факультету філології.

В Івано-Франківську доєднали до колекції 20-ту вишиванку, яка стала оберегом для воїна Романа Червака, якому присвячена поетична збірка Валентини Ґрещук «Ми зустрінемось там, де не буде війни», що нещодавно презентувалася в обласній бібліотеці ім. І.Франка за участю військового.

Валентина Василівна розповіла про Романа Червака, зачитала авторську поезію та закликала всіх допомагати нашим Збройним Силам України і наближати Перемогу спільно.

Приємним доповненням заходу став танець «Зустріч» у виконанні учасників колективу народного танцю «Карпатський віночок» міського центру дитячої та юнацької творчості, керівником якого є Тарас Гендзик - активний і невтомний волонтер.

На завершення заходу очільниця книгозбірні Людмила Бабій подякувала всім учасникам заходу та присутнім, які долучилися до благодійної ініціативи. Вона запросила ознайомитися з книжковою виставкою «Рядки, обпалені війною» з фондів обласної бібліотеки.

Експозицію вишиванок можна переглянути до 21 жовтня 2024 р.

Слава Україні!

Героям Слава!

Світлини

"Вишиванка - оберіг для воїна" мандрує українськими містами" (ТРК 3-Студія)

В Івано-Франківську - Всеукраїнська акція «Вишиванка - оберіг для воїна»  (ВЕЖА)

Оновлено 17-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка