Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у Всеукраїнському відкритому діалозі з читання



11 жовтня 2024 року в Рожнятівській публічній бібліотеці відбувся Всеукраїнський відкритий діалог «Відкрий світ через книжку: бібліотека – твій ключ до знань» з нагоди фіксації Національного рекорду України «Найбільш читаюча громада», у якому взяла участь директорка Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій.

Впродовж трьох місяців (липень-вересень 2024 р.) у трьох партнерських громадах: Рожнятівській (Івано-Франківська обл.), Рожищенській і Горохівській (Волинська обл.) 3 227 мешканців прочитали 31 384 видань з бібліотечних фондів і написали відгуки на прочитані книжки. Три партнерські громади поповнили плеяду рекордсменів України в номінації «Найбільш читаюча громада».

З вітальним словом до гостей і всіх присутніх звернувся голова Рожнятівської селищної ради Василь Рибчак.

Експерт Національного рекорду України Павло Горішевський підтвердив, що Рожнятівська, Рожищенська і Горохівська громади стали рекордсменами з читання та вручив сертифікати громадам і партнерам рекорду.

Привітали учасників Всеукраїнського відкритого діалогу директорка департаменту відновлення та культурної реінтеграції деокупованих територій Міністерства культури та стратегічних комунікацій України Діана Трима, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Тетяна Бойко, виконавчий директор Української асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів Ігор Степурін. Вони акцентували увагу на популяризації української книжки, промоції наших авторів, залученню людей до читання.

В рамках відкритого діалогу відбулася панельна дискусія «Популяризація української книжки в період війни», модератором якої була Людмила Колісник - експертка з розвитку культури в громадах, представниця проєкту USAID HOVERLA, без якої цей рекорд би не відбувся.

У дискусії також взяли участь міський голова Рожищенської громади Вячеслав Поліщук, начальниця відділу культури Рожнятівської селищної ради Галина Курташ, розробник інноваційних цифрових продуктів, автор платформи Креденс Валерій Кулай, заступник виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення ВАОМС «Асоціація міст України» Діана Торконяк, голова Калуської районної ради Михайло Лаврів, перший заступник голови Калуської РДА Іван Шикеринець, керівниця Волинського офісу USAID HOVERLA Ірина Бойко, міські голови та гості заходу.

Про роль бібліотек у поширенні серед громадськості значимості читання для саморозвитку особистості та утвердження національної ідентичності говорили директорка ІФОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій та очільниця обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Шаган.

Встановлення Національного рекорду підтвердило зацікавленість суспільства у читанні україномовних книжок.

Світлини

Рекорд з читання (Галичина)

Оновлено 14-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка