Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Чанг Ха-Джун «Економіка на тарілці»



Фонд відділу економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка збагатився новим виданням Чанг Ха-Джуна «Економіка на тарілці».

Про автора : Ха-Джун Чан - відомий корейський економіст, колумніст [автор, котрий одноосібно веде колонку (розділ, рубрику) в будь-якому виданні: газеті, журналі, блозі] газети Guardian, викладає економіку в Кембридзькому університеті. Спеціалізується на проблемах економічного розвитку, консультував Світовий банк і Європейський інвестиційний банк.

У книжці автор використовує дві протилежні теми: їжі та економіки, і робить це блискуче! Він вважає, що чим більше ми куштуємо різноманітних страв, тим повноціннішим стає наш раціон: так само варто «спробувати» численні економічні теорії - усі вони мають свої традиції, деколи конфліктують, але й доповнюють одна одну.

Зокрема, ви дізнаєтеся, як любов європейців до спецій сприяла появі акціонерних товариств та за яких умов транснаціональні корпорації створюють нову промисловість у країнах, що розвиваються, або навпаки - перетворюють їх на «бананові республіки».

Зацікавили вас? Тоді завітайте до головної книгозбірні і візьміть книгу до прочитання :

Економіка на тарілці. Пояснення складних процесів на звичайних продуктах = Edible Economics. A Hungry Economist Explains the World / Ха-Джун Чанг ; переклала з англійської Світлана Золотухіна. - Київ : Наш Формат, 2024. - 231 с.

 

Оновлено 14-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка