Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Історичний хронограф «Чорна хмара зі сходу»: радянська окупація Галичини 1939 – 1941 рр.»



18 вересня 2024 року у Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках проєкту «Історичний хронограф» відбувся інформативний та змістовний історичний екскурс «Чорна хмара зі сходу»: радянська окупація Галичини 1939–1941 рр.», який провела кандидатка історичних наук, доцентка кафедри етнології і археології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Оксана Дрогобицька.

      "... творячи свою національну державу,

      мусимо правильно розуміти сучасне,

                                                           а це не можливо без знання своєї минувщини".

                                                                                                           І. Ворончук

Гостями книгозбірні цього дня були студенти 24 та 26 групи Вищого професійного училища № 21 м. Івано-Франківська.

Для швидкого орієнтування у документно-інформаційних ресурсах книгозбірні головна бібліотекарка відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик розповіла студентам про структурні підрозділи Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, послуги, правила користування та можливості участі у різноманітних заходах, які проводяться у головній книгозбірні області.

        Запрошена модераторка Оксана Дрогобицька детально і цікаво повідала про жахливі події, які відбувалися на наших теренах у 1939-1941 роках, в часи радянської окупації Галичини. Розповідь про історичний контекст жахіть перепліталася із оповідями «живих» свідчень людей, з якими історикиня мала змогу спілкуватися.

За допомогою підготовленої мультимедійної презентації Оксана Дрогобицька розкрила для гостей бібліотеки інформативні історичні факти тогочасного періоду, зосередившись на пропагандистській роботі радянськими солдатами та діями, змінами й «новими» законами.

Багато говорили і про галицьку моду того часу, кулінарні традиції, життя інтелігенції. Згадано було і про Василя Пашницького - першого директора Станіславської обласної бібліотеки, педагога, книголюба, краєзнавця.

Вдалим доповненням до історичного екскурсу стала підготовлена фахівцями відділу краєзнавчої літератури виставка «Радянська окупація Галичини 1939-1941 рр.», яка зацікавила відвідувачів заходу.

Приємно, що відразу виявились охочі оформити читацький квиток та взяти книжки для прочитання.

Світлини

Оновлено 19-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка