Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тоні Джадт «Переосмислення забутого ХХ століття»



У фонді відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка нове видання - книга Тоні Джадт «Переосмислення забутого ХХ століття».

Тоні Джадт - британський та американський історик, автор численних досліджень з новітньої історії Європи, зокрема книжки «Після війни. Історія Європи від 1945 року». Заснував Інститут Еріха Марії Ремарка при Нью-Йоркському університеті та викладав у Кембриджі й Оксфорді. У співавторстві з Тімоті Снайдером написав книжку «Роздуми про ХХ століття».

Минуле варте більшого, ніж просто відправити його в забуття. Особливо - непросте ХХ століття.

Саме його урокам, втратам, подіям і персоналіям присвячено цю книжку. В ній вміщено есеї, які історик та інтелектуал Тоні Джадт писав упродовж дванадцяти років. Ці праці охоплюють доволі широке коло питань - від французьких марксистів до американської зовнішньої політики, від глобалізаційної економіки до пам'яті про зло. А ще вони мають досить широку географію - від Бельгії до Ізраїлю.

Автор уміло переплітає історичні факти, підсвічує теми, які часто лишалися в тіні, під пилом збайдужіння чи тиском архівів. Він заохочує читачів поглибити розуміння історії, переосмислити її, щоб без викривлень сприймати минуле й теперішнє.

Для більш глибшого ознайомлення з презентованим виданням запрошуємо всіх зацікавлених до відділу загального читального залу Івано-Франківської універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

         Чекаємо на зустріч з вами.

Джадт Т. Переосмислення забутого ХХ століття = Reflections on the Forgotten Twentieth Century / Тоні Джадт ; пер. з англ. Катерина Диса. - Київ : Наш Формат, 2024. - 381 с.

 

Оновлено 19-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка