Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Олександр Зінченко «Як українці зруйнували імперію зла»



У фонді відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка нове видання - книга Олександра Зінченко  «Як українці зруйнували імперію зла».

Олександр Зінченко - український історик, публіцист, автор програм Суспільного Мовлення, співзасновник найпопулярнішого ресурсу про українську історію «Історична правда». Автор «Години папуги» - першої книжки, що висвітлює українські сторінки Катинського злочину, та сценарію документального серіалу «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла», який здобув премію Івана Франка в галузі інформаційної діяльності «За найкращий твір в телевізійній сфері» й був номінований на Національну премію України імені Тараса Шевченка.

У презентованій книжці «Як українці зруйнували імперію зла» автор поденно відтворює події 1991 року, наводить ще донедавна секретні архівні документи ЦРУ і КГБ. Уперше зіставляє спогади учасників і свідків здобуття Україною незалежності: політиків, істориків, письменників. І відповідає на запитання, хто насправді зруйнував імперію зла.

Наприкінці липня 1991 року в доповідній КГБ Голові Верховної Ради УРСР Леонідові Кравчуку повідомляли про сценарій можливого розпаду СРСР, який спрогнозували в США. Голова КГБ СРСР Володимир Крючков стверджуватиме, що ще кількома роками раніше комуністичні спецслужби відчували наближення колапсу. Що відбувалося за лаштунками Серпневого путчу, який зробив розпад СРСР швидким і незворотним? Як сталося, що із чотирьох сценаріїв розвитку подій, описаних у прогнозі ЦРУ, українці обрали найрадикальніший - «Розпад»?

Для більш глибшого ознайомлення з презентованим виданням запрошуємо всіх зацікавлених до відділу загального читального залу Івано-Франківської універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

         Чекаємо на зустріч з вами.

Зінченко О. Як українці зруйнували імперію зла: за мотивами документального серіалу суспільного «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» / Олександр Зінченко ; [провід. ред. О.П. Рибка]. - Харків : Vivat, 2024. - 560 с. : іл.

 

Оновлено 19-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка