Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Анотований бібліографічний покажчик «Легіон українських січових стрільців: за волю й славу України».



Структурно бібліографічне видання охоплює наукову і популярну літературу і статті, опубліковані в періодичних виданнях. Покажчик висвітлює формування та бойовий шлях УСС, стрілецьку творчість і подвиг січових стрільців, що знайшов своє яскраве втілення не лише в історичних розвідках і дослідженнях, а й літературі та мистецтві.

Окремим розділом подано персоналії знакових січових подвижників нашого краю та їхнє пошанування на теренах Прикарпаття, а також іменний та географічний покажчики.

Цінність такого  бібліографічного дослідження  полягає передовсім у тім, що він акцентує увагу на славних сторінках нашого минулого, дбайливо вибираючи з них дві вікопомні події за участі УСС. Перша полягає в тому, що січові стрільці стали завершальним акордом епохи галицько-українського відродження, а друга - що вони своїми наполегливими та сміливими військовими протистояннями возвеличили незалежну державу, ім'я якої Західноукраїнська Народна Республіка.

Видання адресоване науковцям, історикам, краєзнавцям, освітянам, бібліотечним працівникам, всім, хто цікавиться історією рідного краю.

 

Оновлено 19-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка